Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skandalscener i förra derbyt – nu möts Wildcats och Modo igen: "Vet att folk kan göra fel"

Förra länsderbyt fick en skandalstämpel och båda lagen drabbades av flera skador.
På tisdagen möts Sundsvall Wildcats och Modo igen i Riksserien.
– Jag vet att folk kan göra fel och att man kan ångrar sig, jag hoppas att det blir en vanlig hockeymatch, säger Annie Svedin.

Modo vann det förra derbyt med 4–1 i Sundsvall Energi Arena, men eftersnacket handlade inte om resultatet.

I stället var det framför allt en situation som var i fokus. Modoforwarden Isabelle Palm svingade klubban mot huvudet på Sundsvalls Danielle Stone och fick senare åtta matchers avstängning efter incidenten.

Läs mer: Modoforward stängs av åtta matcher efter svingen mot Sundsvallsspelaren

Läs mer: Attacken mot Modo efter matchstraffet

Läs mer: Sundsvallsstjärnan om otäcka scenerna efter slaget från Modoforwarden

Nu väntar alltså ett nytt möte lagen emellan och det är inte bara historiken kring Sundsvall Wildcats och Modo som gör matchen högintressant. De ligger dessutom på var sin sida av kvalstrecket inför slutspurten av Riksserien.

Med lite distans till det uppmärksammade derbyt i november säger Sundsvalls landslagsback Annie Svedin så här:

– Det var ju den där grejen som hände med Stone som var det grövsta i matchen. Annars tyckte jag att båda lagen hade ett hårt spel och Modo fick ju också några skador, det var egentligen en fair match, säger Svedin.

Hur känns det inför den här matchen med tanke på det som hände?

– Det är som en vanlig match, även om det alltid är speciellt att möta Modo för egen del eftersom jag spelat fyra år där. Det som hände är inget som jag tänker på inför i morgon, säger Svedin och tillägger:

– Jag är ju god vän med Erika Grahm. Vi snackade lite efter den matchen, men sedan släppte man det.

Sundsvall ligger nio poäng bakom Modo som parkerat ovanför kvalstrecket.

– Vi gjorde det bra mot Luleå senast (1–5) under förutsättningarna. Vi hade elva utespelare och det är ju inte det optimala. Man kan inte gå på 100 procent i varje byte, och det är ju det man vill. Men alla får göra det bästa av situationen.

Sundsvalltränaren Lars Johansson har tidigare berättat om att ambitionen är att bredda truppen.

– Veronica Nilsson från HV71 kom till oss förra veckan och var ju med senast och han söker fortfarande spelare, så vi får hoppas att vi får in fler framöver. Samtidigt så måste höja vårt spel oavsett om det blir kval eller inte, säger Annie Svedin.

– Målvaktsspelet har varit jättebra. Både Jonna (Kågström) och Anna (Engström) har räddat oss i flera matcher. Samtidigt behöver vi utespelare höja oss på varje position. Vi behöver göra fler mål, få i gång passningsspelet och orka i 60 minuter, säger landslagsbacken.