Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skaparglädje med stor bredd

Galleri 13:

Sundsvalls Kollektivverkstads julutställning

5 december fram till 19 december

Kollektivverkstans julutställning är alltid en rolig upplevelse. Här blandas olika tekniker och motiv – och kunnande.

I år är det 44 stycken medlemmar som visar upp sitt konstnärskap. Här finns allt från kattporträtt till abstrakta former. Här är ett axplock:

Ordförande Lars-Åke Högstedt visar en färgsprakande målning med lekfulla hus med smått naivistiska drag. Himlen exploderar i en magnifik solkaskad medan snön hukar på taken.

Barbro Bäck ställe ut en spännande abstrakt oljemålning. Allt det ljusa får ge vika för en tung svart nästan korslik form.

En tunn liten kvinna avvaktar med en blomma bakom ryggen. En katt tittar lite uppfodrande. De står mitt i en exotisk liten "Kamomilla stad". Ner till står det: "Hundar har mattar och hussar. Katter har tjänare". Karin Rolén Nordstrand har målat.

Päivi Määttänen har målat rosaröda ängar i ett böljande lite exotiskt landskap.

Lite åt det superrealistiska hållet visar Margareta Sundberg upp med målningen som avbildar en liten pojke vid ett vatten.

Lekfulla former visar Stefan Tunström. Hans keramikfigurer med strutöron är uttrycksfulla.