Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skar sönder ex-sambons bildäck och dödshotade barnen – Sundsvallsbo döms

Mannen skar sönder däcken på hans före detta sambos bil och han har flera gånger dödshotat både kvinnan och deras gemensamma barn. Nu döms han skyddstillsyn för flera brott.

En man i 45-årsåldern i Sundsvalls kommun döms till skyddstillsyn efter att han begått flera olika brott mot sin före detta partner och deras barn.

Mannen skickade bland annat ett hot i ett meddelande till kvinnan där han skrev: ”Tänk om du skulle ha sådan otur att du fick en 4-hjulspunktering”. Syftet med hotet var att kvinnan skulle ge mannen pengar.

Kvinnan berättar för polisen att hon blev rädd över hotet eftersom mannen tidigare skurit sönder andra personers bildäck. Senare samma dag hörde kvinnan ett pysande ljud. Hon bad hennes barn att titta ut ur bostaden och såg då att mannen skar sönder däcken på hennes bil.

Bara två månader senare gjorde mannen samma sak igen.

Vid flera tillfällen har mannen sökt upp kvinnan, trots att han har ett kontaktförbud gentemot henne.

Utöver det har mannen hotat att döda hans och kvinnans gemensamma barn. Han har även dödshotat kvinnan och hennes föräldrar och slagit sönder kvinnans pappas bil med en hammare.

Samtliga brott har begåtts i Sundsvalls kommun under 2017.

Mannen döms nu till skyddstillsyn för sju fall av olaga hot, stöld, tre fall av skadegörelse, ringa narkotikabrott och tre fall av överträdelse av kontaktförbud.

Han förekommer sedan tidigare under 17 avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes senast hösten 2015 för bland annat stöld, häleri, grov olovlig körning och rattfylleri. Påföljden bestämdes då till sex månaders fängelse.