Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skarpskytten Nilsberth tillbaka på favoritgolvet – som motståndare

Han har haft skadeproblem under hela hösten och letar desperat efter ett blad som fungerar i nya hemmahallen.
Lagom till mötet med Granlo BK är nu Robin Nilsberth skadefri och tillbaka på golvet där han trivs som bäst.
– En fest att få komma hem till Sporthallen, säger han.

Annons

Efter succésäsongen med VM-guld och utmärkelsen årets spelare valde Robin Nilsberth att lämna moderklubben Granlo BK för Storvreta i Uppsala inför årets säsong.

Läs mer: Beskedet: Han lämnar Granlo BK

Hösten inleddes med en 4–2-seger mot just GBK, sedan åkte Nilsberth på en höftskada.

Se också: Nilsberth om segern mot kompisarna

– I tredje matchen skadade jag mig, så i princip hela hösten har jag gått skadad. Jag har inte kunnat träna hundra procent och därför heller inte kunnat spela på hundra procent. Det har varit lite kämpigt, men jag ville verkligen köra på när jag kom till en ny klubb och jag tror inte jag missat en match på grund av skada sedan 2010, säger han.

Storvreta och Nilsberth valde till slut ändå att låta honom stå över matcher.

– Under en månad var jag helt borta från innebandyn och körde rehab. Nu kan jag träna hundra procent. Jag är inte helt hundra fysiskt ännu, men det ska komma under våren, säger backen som även hoppas att lagets prestationer ska förbättras.

– Lite upp och ner har det varit. Vi är nya som grupp så det är lite förväntat att det går upp och ner. Vi känner att vi kan tävla mot de bästa, men vi har inte riktigt hittat jämnheten ännu.

Läs mer: Nilsberth årets spelare

Robin Nilsberth själv letar efter det rätta klubbladet att använda i nya hemmahallen Fyrishov.

– Golvet är väldigt strävt och det passar inte min spelstil hundra procent, men jag kommer lära mig. Jag har testat fem-sex olika färger och två olika bladmodeller, nu spelar jag med en modell hemma och en borta, säger backen.

I Sporthallen på lördagen kommer han däremot inte ha problem att välja blad.

– Det blir en fest att få komma dit, säger han.

Hur känns det att ställas mot Granlo i Sporthallen?

– Första gången är mest speciellt och det blev i Uppsala, men samtidigt blir det speciellt när man känner så många i hallen och nära och kära sitter på läktaren. Min mormor sa att det här blir hemskaste matchen jag spelat när jag får möta Granlo med Johan, Anton och alla andra.

Samtidigt som Nilsberths Storvreta är med i toppen ligger hans moderklubb i botten av Superligan. Landslagsbacken tror ändå på GBK.

– De började bra mot oss, sedan var det fritt fall några matcher. Jag har sett ett par matcher och det jag hört är att de inte fått poängen utifrån prestationerna de gjort. Jag tror ändå att Granlo har en spets som de andra bottenlagen inte har och att det kommer avgöra. Jag hoppas de kommer i gång, i nästa omgång, säger återvändaren.

Läs mer: Robin Nilsberth nominerad till ST-pokalen

Se också: "Slår kanske en felpass till Johan"