Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skärpt straff efter skräckfärden på Timmervägen – Sundsvallsbo körde med polis på motorhuven

En man i 55-årsåldern från Sundsvall försökte undslippa en poliskontroll – och gasade iväg med en polis på motorhuven.
Han försökte sedan skaka av polisen under en skräckfärd på 800 meter.
Nu får han skärpt straff.

Annons

Det hovrätten dömer mannen för är försök till grov misshandel och fängelse ett år och tre månader. Han ska också betala sammanlagt 35 000 kronor i skadestånd.

Det var vid en nykterhetskontroll 2014 som mannen i 55-årsåldern skulle stoppas på Bergsgatan. Han avvek då västerut.

Två polisbefäl körde då efter i en polisbuss och bevittnade när föraren försökte göra en omkörning på höger sida av en annan bil på Timmervägen.

Bilarna hakade i varandra och då stannade polisbussen framför mannens bil.

När den ene polisen närmade sig det misstänkta fordonet, startade 55-åringen bilen och körde iväg – med polisen på.

Vittnen har sedan kunnat bekräfta hur han med kraftiga rattrörelser försökte skaka honom av huven i en sträcka som beräknats till 800 meter.

Han skadade sig inte och kunde fortsätta delta i jakten. Så småningom var det just samma polis som stannade föraren, som visade sig sakna körkort.

Den dömde hävdar i sin tur att polismannen själv hoppat upp på huven utan att vara tvungen till det. Han säger sig sedan ha hållit låg hastighet, inte gjort några rattrörelser och max ha kört 300 meter.