Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skattehöjningar är inte lösningen

I Västernorrland har vi ett landsting som är skeppsbrutet. Det är inget nytt under solen. Att fortsätta mata in pengar till något som redan är så djupt sjunket att inte någon som helst lagning kan få skeppet att fortsätta segla, fungerar inte och är inte heller något nytt.

Att höjda skatter löser problem är däremot något helt nytt för oss som Moderater.

Våra egna representanter i landstingsfullmäktige gjorde ett bra jobb i början av haveriet, då de föreslog alternativ drift av (outtalat vilka) delar av sjukvården. När de nu förespråkar skattehöjningar så är vi förvånade. Sen när löser skattehöjningar problem? Vi verkar ha missat den historielektionen. Eller så är det de moderata företrädarna i Västernorrlands landsting som blivit så svårt hjärntvättade av Socialdemokratin att de själva håller på att kapsejsa.

På Facebook finns en grupp vid namn Sollefteå Framtidens akutsjukhus, det är en grupp som många gått med i oavsett politisk uppfattning men trots detta är den väldigt vänstervriden. Oavsett vilken politisk uppfattning gruppmedlemmarna har så verkar de eniga om att Sollefteås sjukhus ska finnas kvar som akutsjukhus även i framtiden. Visst, det får man såklart tycka. För det är ju så att alla i länet ska kunna garanteras likvärdig vård och därmed garanteras likvärdiga förutsättningar till överlevnad. Så länge är vi av samma åsikt. MEN, det finns fler aspekter i detta. I Härnösand, exempelvis, finns inget sjukhus längre. I Härnösand har invånarna kommit över ilskan och aggressiviteten som rådde innan beslutet om stängning tillslut blev verklighet. Nuförtiden åker Härnösandsborna, vid akutsituationer, i toppmoderna ambulanser – sådana som håller högre standard än vad Härnösands sjukhus en gång gjorde. Landstingsfullmäktige måste kunna göra svåra val, och göra vården bättre, för alla.

Vad tror ni är anledningen till att det blev just Sollefteås sjukhus som skulle offras? Jo, för att det socialistiska maktmonopolet i Västernorrland skulle riskera att falla om det blev Örnsköldsviks sjukhus som offrades.

I Örnsköldsvik är sossarna inte lika starka som de en gång var, om sossarna hade utlämnat Örnsköldsviks sjukhus hade de sannolikt också offrat makten i Örnsköldsvik. Detta är man inte redo att göra, för makten är alltid störst av allt i sossarnas värld.

I vår värld är det kvalitativ vård som ska vara fokus för LVN, det får ni aldrig åsidosätta. Däremot så finns det skäl att ompröva och utvärdera vad resten av landstingets åtaganden ger invånarna.

Moderata Ungdomsförbundet i Västernorrland kräver omtag och en omstrukturering av landstinget, inget plotter och absolut ingen bypolitik. Landstinget Västernorrland behöver en ledare som kan göra det som krävs, det som är rätt för hela länet. Och allt detta utan höjda skatter. Gör om och gör rätt.

Moderata Ungdomsförbundet i Västernorrland

gm.

Ida Skogström

Felicia Karlsson

Jakub Zebialowicz

Adrian Wahlström

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel