Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skattepengar som åker rätt ner i soporna

Annons

Jag blir redigt förbannad när jag inser vilket fruktansvärt slöseri med resurser som förekommer i vårt samhälle.

Nu har vi en akut flyktingkris i Sverige och Europa, det är kris på bostäder för de som kommer hit, kostnader skjuter i höjden,

människor behöver bostäder, mat, kläder etcetera. Kommunerna går på knäna och skattehöjningar diskuteras och har tagits i vissa kommuner.

Nu har jag en bekant som jobbar som skolmåltidsbiträde i Sundsvall och det är med fasa jag lyssnar på den personens berättelse om det oförsvarbara slöseri som förekommer.

Allt mellan 20–60 portioner outportionerad mat slängs så gott som varje dag, mat som ligger orörd i bleck som inte gått åt till eleverna på skollunchen.

Hur kan detta bara få förekomma?

Det är skattebetalarnas pengar, i form av mat, som åker rätt ner i soporna. Hur kan detta bara få fortsätta dag ut och dag in?

Moralisk är detta, enligt mig, helt förkastligt. Här sitter det flyktingar som måste få mat och fler strömmar in i landet dagligen som behöver förses med mat.

Vad är anledningen till, och av vem är beslutet taget, att denna mat som är helt orörd skall kastas bort?

Jag har jobbat som kock på landbacken, till sjöss i svenska handelsflottan och även i FN-tjänst ett antal gånger, och jag vet att den mat som nu skolorna slänger rätt ner i soporna kan skickas ut samma dag till behövande i samhället. Om detta nu sker på en skola i Sundsvall, så törs jag inte tänka på hur mycket mat

Som slängs på samtliga skolor i hela landet. Det måste ju vara svindlande siffror omräknat i kronor.

Jag är helt övertygad om att all denna mat utan problem och risker skulle kunna delas ut till hemlösa, tiggare och flyktingar.

Finns det någon ansvarig på Sundsvalls kommun som kan ge mig ett rimligt svar på varför detta får förekomma, dag ut och dag in.

Nu får det fan i mig vara slut på detta vansinne till slöseri.

Jan Strömberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel