Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skickade sms med sexuella anspelningar till tonårsflicka – nu döms mannen

En man i 55-årsåldern i Timrå kommun döms till villkorlig dom för sexuellt ofredande.
Mannen har vid upprepade tillfällen ha skickat sms med antydan till sexuella inviter till flickan. När de sedan har setts har han kramat och smekt henne. Nu döms mannen.

Enligt domen är tonårsflickan och mannen bekanta med varandra.

Vid ett okänt antal tillfällen under första halvan av 2016 har mannen haft sexuell kontakt med flickan som vid tillfället var under 15 år. Mannen har kramat och smekt flickan, samt skickat mängder med sms till henne med sexuella anspelningar.

Mannen har även ofredat henne genom att lägga sig ovanpå henne i en säng där han smekt henne utanpå kläderna och på brösten samt pussat henne.

Enligt åklagaren har mannen begått gärningar som varit ägnade att kränka flickans sexuella integritet. Gärningarna ska ha skett med uppsåt och en försvårande omständighet är att mannen missbrukat ett särskilt förtroende och utnyttjat att flickan befunnit sig i en beroendeställning till honom.

Nu döms mannen till villkorlig dom och dagsböter för sexuellt ofredande. Han ska även betala 15000 kronor i skadestånd till den drabbade flickan.

Mannen har förnekat brott.