Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skicrosspremiären: Holmlund favorittippad - Näslund avvaktar

På fredag startar världscupen i skicross i Österrikiska Montafon. På startlinjen finns en rad svenskar, och minst två av dem bör stå på pallen.

– Just nu spöregnar det, men det ska bli bättre. Det var bara i dag det skulle vara så här, säger skicrosslandslagets huvudtränare John Lindh som står i liften i Montafon.

Med sig har han ett starkt svenskt lag som utgörs av bland andra Sundsvallsfödda Anna Holmlund, Sundsvalls Slalomklubb, och Victor Öhling Norberg (VÖN), Funäsdalens SLK. Om de kommer göra bra ifrån sig den här säsongen är en ickefråga för träningsledningen. OS-bronsmedaljören och världcupshoppet Anna Holmlund ser vass ut inför säsongen.

– Anna och VÖN är definitivt med i toppen i helgen, om allt går som det ska. I alla fall som de åker nu, eller som de åkt i höst, säger Lindh för att säkra upp lite.

Förutom de två ovannämnda är Viktor Andersson, Vemdalens IF, och Victor Sticko, IFK Mora Alpina, med på startlinjen, liksom Stickos lagkamrat Michael Forslund. Lindh är lite mer försiktig i sina förväntningar på resten av laget, förutom Holmlund och VÖN.

– Andersson och Micke hade en varsin pallplats ifjol och de har ju möjligheten men jag kommer inte säga att de kommer vinna. Med Andersson är framför allt förhoppningen att han ska börja stabilisera sig lite mer, att vara topp åtta mer frekvent.

På fredagen går kvalet och tävlingen avgörs på lördagen. En annan lovande åkare som är med på plats men inte kommer att vara med i helgens tävlingar är Sandra Näslund, Kramfors Alpina, som skadade knäet allvarligt förra säsongen men nu är på gång igen.

– Sandra är med och kör men tävlar inte utan det blir tävlingspremiär i Innichen. Hon åker fullt men det är mer för att först och främst testa en tävlingshelg, att känna att knäet håller utan att veta att man ska tävla. Hon behöver inte vara stressad över att hon ska tävla, säger John Lindh.