Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skicrossvärldscupen intar Idre - svenskarna favoriter på hemmaplan

Efter de svenska framgångarna ute i Europa och i Nordamerika är det dags för skicrossens svenska världsstjärnor att visa upp sig på hemmaplan. Den 12-14 februari kör de världscupen i Idre.

Det har blivit elva pallplatser på åtta världscuptävlingar för det svenska landslaget och nu är det alltså snart dags för tävlingar på hemmaplan.

– Vi ställer upp med ett starkt lag som blir ännu mer taggade av att få tävla på hemmaplan med stöd av familj, vänner och publik på plats. Förutsättningarna på Idre Fjäll är fantastiska och jag är övertygad om att detta stopp blir en ny favorit i skicrossvärldscupen, säger Joar Båtelson, sportchef för skicrosslandslaget.

Sett till ställningen i den totala världscupen finns det också goda förhoppningar om svenska framgångar. Anna Holmlund, som har samlat på sig 16 världscupsdelsegrar totalt varav sju den här säsongen, leder totalcupen och unga Sandra Näslund, som inte deltagit i alla tävlingar, ligger på sjätte plats.

Läs också: Ny pallplats för Anna Holmlund – och nu väntar supertävlingen X-Games

På herrsidan har det strulat för den svenske favoriten, Funäsdalens Victor Öhling Norberg, som ligger på 14:e plats just nu efter att ha hindrats av både ryggskada och förkylning. Han har bland annat en förstaplats från Italienska Innichen i slutet av förra året och en fjärdeplats nu senast från Kanadensiska Nakiska.

Se också: Följ med "Vön" på en provtur på X-Games skicrossbana

För Vemdalens Viktor Andersson och IFK Moras Michael Forslund har säsongen börjat tungt, trots att de visat att formen finns där om allt stämmer. Just nu ligger de 27:a respektive 42:a i den totala världscupen.

Idre Fjäll har en lång tradition av att ordna tävlingar med hög nivå och numera är Idre nationalarena för skicrossen.

– Jag är väldigt stolt och glad över att Idre Fjäll ska arrangera en världscup i just Skicross, den gren som för närvarande är mest i ropet ute i Europa, säger John Lundmark, VD för Idre Fjäll i ett pressmeddelande.

– Genom att Sverige får hålla i detta arrangemang är vi fast förvissade om att vi bidrar till att skapa ännu mer uppmärksamhet kring skidåkning och skidglädje och därmed fler skidåkare, fortsätter han.

Joar Båtelson håller med om att Idre är en perfekt plats för att hålla världscuptävlingar.

– Förutsättningarna på Idre Fjäll är fantastiska och jag är övertygad om att detta stopp blir en ny favorit i skicrossvärldscupen, säger han.

.........

Så här ser schemat ut för skicrossvärldscupen i Idre:

Fredag 12 februari

10.00 Kval 1, damer och herrar

13.00 Kval 2, damer och herrar

Lördag 13 februari

12.30 Åttondelsfinal, herrar

12.50 Kvartsfinaler, damer och herrar

13.15 Semifinaler, damer och herrar

13.30 Finaler, damer och herrar

13.50 Prisutdelning, damer och herrar

Söndag 14 februari

12.30 Åttondelsfinal, herrar

12.50 Kvartsfinaler, damer och herrar

13.15 Semifinaler, damer och herrar

13.30 Finaler, damer och herrar

13.50 Prisutdelning, damer och herrar

Gilla Skidpuls på Facebook för fler skicross- och skidnyheter och reportage.