Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skidskyttars värden från OS 2014 utreds: "Jag tycker att man ska vända på alla stenar"

Nya dopningsmisstankar väcks efter OS i Sotji. Jim Carrabre från det internationella skidskytteförbundet, IBU, kommer att göra en utredning av de aktivas värden från OS i Sotji 2014.

Annons

Utredningen görs efter Wadas rapport, som framför allt granskat dopingmisstankarna mot ryska friidrottare.

Läs också: OS-åkare avstängd för fusk

– En av slutsatserna från rapporten var att alla vintersportförbund från Sotji-OS borde vara bekymrade och därför kommer jag att starta en efterforskning, säger IBU-ledamoten Jim Carrabre, Kanada, som också är läkare, till NRK.

Läs också: Skidskytt fastnade i dopningstest

Carrabre mötte representanter från Wada under förra veckans världscuptävlingar i Presque Isle och kom med dem överens om att utbyta information.

– Jag tycker att man ska vända på alla stenar, säger Carrabre till NRK.

Enligt SVT Sport har Wadakommissionens ordförande Dick Pound riktat misstankar om fusk i antidopningsarbetet i samband med Sotji-OS.

1 417 dopningprov ska ha förstörts i det ryska antidopningshögkvarteret inför Wadas undersökning. Det är okänt hur många av dessa prover som kom från Sotji-OS.