Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styrkebesked av Samuelsson när tyske Peiffer skrällvann i skidskyttet

Artikel 2 av 53
Vinter-OS 2018: Skidskytte
Visa alla artiklar

På söndagen inledde de svenska herrarna i skidskytte jakten på OS-medaljerna.
Trots att det inte blev några medaljer i den första tävlingen, så gjorde Sebastian Samuelsson en fin OS-debut när han slutade på en 14:e plats.

Annons
Sebastian Samuelsson blev bäste svensk för dagen. Bild: Carl Sandin/Bildbyrån

10 kilometer sprint stod på schemat för herrarna i skidskytte under söndagen och de första OS-medaljerna på herrsidan i skidskytte.

Svenska medaljer blev det inte för dagen, men inte heller favoriterna lyckades leverera. Martin Fourcade och Johannes Thingnes Bö slutade på en åttonde respektive 31:a plats.

Istället var det tysken Arnd Peiffer som fick kliva högst upp på pallen för dagen, efter att ha skjutit fullt. För 30-årige Peiffer innebar det hans första OS-guld, ja till och med första OS-medalj, någonsin.

För svensk del var det trots allt ett glädjebesked under dagen, när Sebastian Samuelsson, som gjorde OS-debut, slutade på en 14:e plats. Åktiden var den tredje snabbaste för dagen.

– Åkningen är väldigt bra. Kollar man på listorna och ser att man vunnit med fullt skytte är det svårt att inte vara besviken, säger Samuelsson till Kanal 5 efter loppet.

För de övriga svenskarna gick det inte lika bra. Jesper Nelin var näst bäst och slutade på en 30:e plats, följt av Peppe Femling på 32:a och Fredrik Lindström på 39:e plats.

Fredrik Lindström var en av de som gick i mål med många bommar i skyttet, när han totalt bommade tre. Trots dagens flopp, ser han fram emot morgondagen istället.

– Det får bli skärpning på skyttet imorgon så kan det bli en rolig jaktstart, sa han till Kanal 5.

Redan imorgon är det alltså dags för ytterligare en tävling för skidskyttarna, när det vid 13.00 svensk tid är dags för 12,5 km jaktstart.

Läs också: Högberg föll när Hanna Öberg imponerade i OS-debuten: "Så himla nöjd"

För Plus-kunder: Ferrys guld tände något hos Samuelsson: "Vet att jag har hög kapacitet"

För Plus-kunder: Fredrik Lindströms knep på skjutvallen: "Det är ofta där man gör de största misstagen"

Alla artiklar i
Vinter-OS 2018: Skidskytte
Annons