Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Distriktets alpina talanger imponerade – tog flera pallplatser i en av Sveriges största tävlingar

Vemdalsslalom är en av Sveriges största alpina ungdomstävlingar.
Flera av distriktets talanger stod för fina insatser i helgens upplaga – och både Sundsvalls Slalomklubb och Nolby Alpina hade åkare på flera topp 20-platser.

Annons

Emma Aicher, etta under Vemdalsslalomens första dag och därmed högst på pallen på bilden.

Tävlingarna inleddes på fredagen och då vann Sundsvalls SLK:s Emma Aicher, född 2003, D15-16-klassen i slalom som avgjordes i Hovdebacken, Vemdalsskalet.

Även i H15-16 blev det en pallplats för Sundsvalls Emil Nyberg, som blev trea och klubbkamraten Jacob Lundström blev 16:e.Liza Backlund, född 2004, Sundsvalls SLK blev samtidigt femma i D13-14 som körde storslalom i Björnrike och i H13-14 blev SSLK:s Simon Svelander sjua i storslalomtävlingen i Klövsjö.

Under lördagen så fick Maximilian Aicher knipa en pallplats när han blev trea i klassen H11-12 som körde storslalom och klubbkamaraten Edvin Linqvist, SSLK, blev 16:e.

I D11–12-klassens storslalom i Björnrike blev Emma Forssbeck, Nolby Alpina, distriktets främsta med sin tiondeplats. Sundsvalls Signe Feil blev tolva och Tine Nyberg kom också topp-20 med sin 17:e plats.

Det blev en förstaplats även under lördagen för Sundsvalls Slalomklubb och det var Emil Nyberg som tog den i H16-15 som körde storslalom i Klövsjö.

Emil Nyberg vann i storslalom och fick kliva högst upp på pallen.

Liza Backlund, SSLK, följde upp fredagens femteplats med att bli 18:e i slalom för D13-14.

Den avslutande söndagens enda pallplats tog Maximilian Aicher som blev trea i slalom, H11-12, i Björnrike och i samma klass blev Edvin Hägglund, Nolby Alpina 10:a och William Nordin, SSLK 17:e.

Sundsvalls Slalomklubbs Maximilian Aicher till höger, blev trea på söndagen.

Astrid Hedin, Nolby Alpina, blev distriktets främsta i D11-12-klassens slalomtävlingar i Björnrike på söndagen och i samma klass blev Sara Kongsholm, SSLK, 16:e och Nolbys Emma Forssbeck 20:e åkare.

Emma Aicher avslutade helgen med en ny topp tio-placering när hon slutade femma i D15–16 som körde storslalom i Klövsjö.

Mer läsning

Annons