Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skitkul med toaletter i trädgården

I Vigge möts man av en ovanlig syn. Åtta pastellfärgade toalettstolar på rad väcker nyfikenhet och frågor.
– Det kanske är knäppt men det spelar ingen roll vad folk tycker, jag tycker att det är kul, säger Christina Åström.

Annons

Att samla på toalettstolar tillhör inte vanligheterna men det är precis vad Christina gör. När hon får en idé såtvekar hon inte. Det började med toalettstol och nu har hon åtta. Trots att en av sönerna skämdes och tyckte att det var fult fortsatte hon att samla.

De pastellfärgade toalettstolarna står på rad på en kant längs med grusvägen. I varje toalett blommar sommarblommor som nu sjunger på sista versen. Maken förser behållaren med vatten och sedan är det bara att dra så spolar det vatten till växterna.

– Jag har försökt att hitta olika färger. Nu behöver jag en mörkgrön, mörkröd och en svart, säger Christina.

Toaletterna har hon hittat och fått och hon har som mest betalat 20 kronor för en stol. Den mörkblå stolen hade någon ställt ut bland grovsoporna. Två gånger har hon deltagit radioprogrammet Sök och Finn i P4, och det resulterade i en ljusgrön toalettstol.

– En annan hittade jag på soptippen. Det kom en kille med en ljusblå toalett på släpet. "Den ska jag ha", sa jag och killen skrattade och undrade om jag var riktigt riktig.

Toalettstolarna drar uppmärksamhet till och många bilister stannar till när de passerar huset på "Knösa" i Vigge. De knäpper kort och är nyfikna.

– Det finns de som kallar oss skitfamiljen och det tycker jag bara är roligt, säger Christina och skrattar.

Ett tag satt en docka som såg ut som en tant på en av toaletterna och läste, och i juletid brukar tomten bli toanödig.

– Det är många som tycker att jag är knäpp men jag tycker att det är roligt. Dessutom är det lätt för folk att hitta hit, jag behöver bara berätta om toalettstolarna, säger Christina.

Har du en färgad toalettstol att skänka till Christina? Skicka ett mejl till: therese.hasselryd@mittmedia.se så förmedlar vi kontakten.