Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skivdebuterar efter 35 år som band – firade ståndsmässigt

Efter 35 års gigande gör Ångebandet Keffrots skivdebut.
– Ganska fränt! Men rätt tokigt också, säger bandets frontfigur Glenn Häggström, åtföljt av ett garv.

Det går inte att komma ifrån, man blir glad av att sitta ner och prata med Glenn Häggström. Det finns liksom inget immunförsvar mot den glöd och passion han får i ögonen när det pratas musik. Ett samtal som allt som oftast utmynnar i ett hjärtligt garv.

– Vi spelar för att det är roligt, så är det bara, säger Glenn, och berättar bland annat om de hemvävda rockfestivaler som brukar hållas ute på gården sommartid, och där en stor scen har byggts för ändamålet.

Den egna karriären började på 1970-talet i Ångebandet Hot Lips, som när det tacklade av 1980 övergick till en fortsättning under namnet Keffrots.

– Det var en gammal dröm jag hade, att ha ett eget band som hette Keffrots, och många som spelar i andra band i dag har någon gång varit med i Keffrots, säger Glenn och räknar upp några av namnen som kommit och gått genom åren.

Med influenser från 1970-talets punk- och hårdrocksscen har bandet gnetat på, och bara dagar efter Glenns 53-årsdag så släpps debutalbumet "Thö bäst åvv".

– Ja, nu sätter vi ribban, säger han med ett skratt när releasekalasets tårta med en stor fallos på toppen bärs in i rummet och det blivit dags för premiärlyssning.

Innan vi tackar för oss så avslöjar han att det finns planer på fler skivsläpp, och då inte bara från Keffrots.

– Jag håller faktiskt på med en barnskiva också som jag tänker släppa till sommaren någon gång, säger rockern och tvåbarnspappan från Klippen, och avfyrar ännu ett garv.