Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skola helt utan vatten – alla elever skickas hem

Vallens skola i Kovland är utan vatten.
Nu skickas alla elever hem – för andra gången detta år.
– Tyvärr är vi riktigt otursdrabbade så här i starten av terminen, säger skolans rektor Ann-Louise Selin.

Annons

När Ann-Louise Selin kom till Vallens skola vid 06.15-tiden på måndagsmorgonen hade personalen på fritids redan märkt att det inte fanns vatten i kranarna.

Felet anmäldes direkt hos fastighetsskötarna, som snabbt kom till skolan.

– Det är väl någon ispropp så här vid väderomslaget och det har inte gått att lösa. Vi kan ju inte vara utan toaletter eftersom vi inte kan spola och vi kommer inte åt att laga mat. Det finns inget kök i närheten som klarar den här kapaciteten med 250 portioner, säger Ann-Louise Selin.

Under morgonsamlingen informerades eleverna om att de måste gå hem för dagen.

Vid 09.30-tiden var de fortfarande kvar och hade rast på skolgården.

– Vi håller på för fullt att ringa till föräldrar, det drabbar såklart dem också. Är det någon förälder som inte kan komma ifrån får de höra av sig till mig. Vi brukar ha ett bra samarbete och försöker lösa det på bästa sätt, säger Ann-Louise Selin.

Fastighetsskötare har under dagen arbetat för att lösa problemet och Mittsverige vattens tekniker har varit på plats. För att kunna jobba med de frusna ledningarna måste en ventil stängas av, men marken på skolgården är frusen och därför tillkallades en grävare från Sundsvall.

– Det är en vanlig krypgrund under byggnaden och när det blir omslag från riktigt kallt till varmare väder händer det att ledningarna under huset fryser. Vi kommer att lösa detta så fort vi får vattnet avstängt, förklarar Jörgen Unander från Mittsverige vatten.

Det är andra gången i år som rektor Ann-Louise Selin måste skicka hem alla elever. Förra veckan fanns det ingen värme i skolan då en värmepanna strejkade.

Vid 13-tiden uppges vattnet vara tillbaka igen och verksamheten väntas öppna som vanligt igen på tisdag morgon.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!