Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolan vore inget vidare fotbollslag

Annons

Fotbollslaget Sundsvalls skola som ligger i division 5 har som målsättning att komma upp i Allsvenskan år 2021. Därför har strategierna dragits upp som ska leda till målet.

Strategierna är bland annat att stärka styrelsen med fler medlemmar och högre löner (fler skolledare, administrativ personal och intendenter).

Tränarna (lärarna) som ska se till att målet uppnås har fått fler arbetsuppgifter som ska förbättra verksamheten. De ska klippa gräsmattan, hålla materialet i trim, sköta om spelarna vid sidan av planen, göra matchprogrammen och vara positiva utåt mot bland annat media.

Spelarna (eleverna) får träna på grusplan eftersom andra aktörer vill låna gräsmattan. Någon inneträning på vintern är det inte fråga om eftersom lokalhyrorna är för dyra. De får tvätta tröjorna själva. Ofta får de träna utan boll eftersom bollarna inte håller luften under hela träningen.

Nu när styrelsen märker att laget håller på att halka neråt till division 6 istället för att klättra upp till division 4 gör styrelsen en hårdsatsning. Nu ska styrelsen åka på fler konferenser, utbildningar och hyra in föreläsare som kan höja kunskapsnivån. De måste ta reda på hur de kan förbättra laget, det är ju de som fattar de viktiga besluten och vet bäst eftersom de besitter en hög kompetens.

Tränarna får ännu fler uppgifter, som att sälja varmkorv i matchpauserna. Spelarna får mindre träningstid och sämre möjligheter eftersom pengarna inte räcker, klubben måste spara ännu mer i dessa kärva tider.

Hoppsan, laget åker ner i division 6, trots den hårda satsningen på att få en kompetent styrelse och slimmad verksamhet. Vad ska styrelsen hitta på nu? Vems är felet? Vad måste göras?

Slutsatsen blir att det måste sparas ytterligare på spelare och tränare, det är ju där misstagen och det dåliga resultaten har skett. Styrelsen måste i större utsträckning ta över hur laget ska träna och spela. Samtidigt får den administrativa personalen större utrymme att agera tränare nu när tränarna inte riktigt får eller hinner vara tränare.

Bollkallen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel