Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolbarn försenade när bussen kommer för tidigt – förälder: "Minst sagt upprörd"

Buss 75 på Alnö går många gånger för tidigt och skolbarnen missar den.
– Jag vågar inte åka till jobbet förrän vi har sett att barnen kommit med bussen, säger Mårten Dahl, boende längs Raholmsvägen på södra Alnö.

Fyra gånger i vinter har Mårten varit i kontakt med Din tur om problemet med busstiderna. Tidigare i veckan var det dags igen.

Barnen Petter, 15 och Anders, 12 kläde sig i hallen och klockan var 7:24. Familjen bor nära vägen och när Mårten såg ljusen från bussen över krönet vid övre Raholmsvägen rusade han ut för att stoppa den. Ordinarie avgångstid från busshållplatsen i Raholmen är klockan 7:28.

– Jag blev minst sagt upprörd och talade om för busschauffören att han inte ska lämna Raholmen förrän om tre minuter, säger Mårten Dahl.

Till svar fick han en axelryckning och chauffören sa till Mårten att "om det inte finns några passagerare är det bara att köra".

Läs också: Vägarbete stoppar bussar på Alnö – resenärer rasar mot Din Tur

Linje 75 går runt södra Alnön och ska under den turen stanna vid fyra hållplatser – och vänta in avgångstiden. Barnen Dahl behöver inte byta buss för att ta sig till Engelska skolan i Sundsvall, för i Vi centrum ändrar bussen nummer till 1E, och tar skolbarnen de två milen till Västermalm.

– De dagar som mina barn har missat bussen och jag skjutsar dem till skolan så ser jag många barn som står längs vägen och väntar på bussen, säger Mårten Dahl.

Han har varit i kontakt bussentreprenören Nobina som har uppgett att det är viktigt att förarna håller avgångstiderna och att de ska vidta åtgärder.

– Samma svar har jag fått tidigare och då har tidtabellen fungerat i en till två veckor, sedan har problemet kommit tillbaka.

Hans Fälldin, administrativ chef på Din Tur lovar att se över problemet med busstiderna så att det inte ska upprepas.

– Varje buss har ett GPS-kort så man kan följa bussarnas geografiska platser och det går lätt att återskapa vilken tid och plats som passagerarnas biljettköp har registrerats, säger han.