Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolledningen svarar: Vi vet att det bildas köer till matsalen – direkta åtgärder är planerade

Svar på insändaren "Eleverna hinner inte äta lunch på skolan – hur länge ska vi betala våra ungdomars mat när de tvingas äta på stan?".

Till att börja med så är det beklagligt att det upplevs som att eleverna inte hinner äta lunch på vår skola Hedbergska. Eleverna har som regel minst 45 minuter på sig att äta, så det finns tid planerat i schemat för de olika klasserna.

Det vi däremot vet om - och håller på att arbeta med - är de köer som bildas för att komma in i matsalen. Att det blir långa köer kan bero på flera olika saker, till exempel schemabrytande aktiviteter som gör att eleverna kommer på annan tid än vad som är schemalagt, elever kommer tidigare (eller senare) än vad som står på deras schema, man sitter kvar fast man ätit klart, och så vidare.

Vi håller just nu i skrivande stund på att samla på oss förslag på åtgärder för detta, och det finns inte ett enkelt spår – utan flera paralleller som behöver synkas för att få till en bra lösning.

Vi har direkta åtgärder planerade som presenteras för elever och föräldrar inom kort, och som vi hoppas kommer att underlätta kösituationen.

Vid samtal med flera elever under tisdagen, har framkommit att det är köerna som irriterar och för de äldre eleverna innebär att de väljer att gå ut på stan och äta. De yngre årskurserna upplever att de alltid hinner äta, men att det ofta är kö.

Vi har nästan 900 elever på vår skola och det räcker med att en klass kommer på "fel" tid, så hamnar vi i otakt.

Vi arbetar ständigt med matsituationen för att den ska bli så bra som möjligt och har (kö eller inte) fantastiskt god mat!

Maria Östman Bergqvist

Kia Oskarsson

Ann Larsson

Markus Nordenberg

Paula Lundgren

Skolledningen, Hedbergska skolan

■■ Följ ST Debatt på Facebook

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel