Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolor i Västernorrland får miljoner – ska förbättra för elever med funktionsnedsättning

Fem olika projekt i Västernorrland får totalt nästan 4,5 miljoner kronor för att förbättra delaktighet och lärmiljö för personer med funktionsnedsättningar.

I Västernorrland får utvecklingsprojektet "Studielänken" inom vuxenutbildningen i Örnsköldsviks kommun mest pengar, 1,5 miljoner kronor.

Projekten "Barn i behov av stöd blir elever" inom Timrås elevhälsa får en miljon i bidrag, och samma summa får projektet "Skoldatatek" i Kramfors kommun.

"Utvecklande lärmiljöer" på Skönsmons skola i Sundsvall får 750 000 kronor, och 200 000 kronor går till projektet "Fränstamodellen" på Fränstaskolan i Ånge kommun.

Det är Specialpedagogiska skolmyndigheten som delar ut bidragen för särskilda insatser, så kallade SIS-medel.

De projekt som får bidrag ska ha som mål att göra lärsituationen för elever och vuxenstuderande mer tillgänglig och göra att personer med funktionsnedsättningar känner sig mer delaktiga.

– Med SIS-medel kan vi ge möjligheter för skolor att prova nya arbetssätt eller en ny organisation för att ge förutsättningar för alla elever att lära på sina egna villkor, säger regionchefen Kristiina Kulluvaara i ett pressmeddelande.

■■ Äntligen! Nu finns Sundsvalls Tidning som app. Ladda ner här, till Iphone eller till Android!