Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skön seger för Martin Djuse och skadedrabbade Wariner i V75

Han har haft flera allvarliga skador. Men genröst med tid och noggrann planerad träning gav resultat. På Bergsåker travade Wariner hem vinsten.
– Det känns jättehärligt, vi har jobbat hårt för det här, säger tränaren Martin Djuse.

Annons

Nioåringen Wariner kom till Martin Djuse i somras. Då hade han en sjukhistorik som skulle ha fått de flesta ägare att ge upp. Men inte Wariners. De gav honom tid, och generöst med densamma.

– En eloge till dem, verkligen. Det är inte många som skulle ha varit beredda att satsa på en häst så som de har gjort, säger Martin Djuse.

Och på Bergsåker gav det utdelning. I V75-1 sprang Wariner först över mållinjen och plockade kvällens första seger i V75-loppen.

– Jag är jättestolt och jag har sett hela tiden att det är en bra häst, säger Martin Djuse.

Han säger att han tränar Wariner annorlunda än de övriga hästarna.

– Man blir väl mer försiktig och han går all träning med annan vagn till exempel. Och nu verkar han pigg och fräsch, så jag ändrar inte på något, säger han.

Djuse vill inte planera in något för långt in i framtiden utan ta en dag i sänder, men om allt går som det ska är nästa mål v75-finalen om två veckor.

– Det kommer bli betydligt tuffare då, spår han.

V75 bjöd även flera andra fina lokala prestationer. Bland annat sprang Tekno Odin och Sjö Odin in på en andra, respektive tredje plats i V75-2, efter segraren Myr Faksen.