Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skön seger för Sundsvall Dragons mot Örebro

Dragons tog snabbt greppet om matchen mot Eco Örebro. Efter fyra förluster i rad vann hemmalaget onsdagens match med 98–68.
– Vi gör en solid insats. I kväll ville vi verkligen vinna, säger coachen Tommie Hansson.

Annons

Årets sista match för Sundsvall Dragons blev en riktig hit. Redan efter första perioden drog hemmalaget ifrån och sedan flöt det på. 98–68 visade tavlan när slutsignalen gick.

– Jag är jättenöjd. Det är en skön avslutning på året, säger Tommie Hansson.

Dragons spelade tight och där Tommie Hansson var bekymrad över trepoängsskyttet i måndags i matchen mot Södertälje var det andra bud i dag.

– Vi hade 57,7 % trepoängare i dag, det är det bästa vi gjort den här säsongen, säger coachen.

Även de 98 poängen som gjordes under matchen var ett säsongsrekord. Örebro var aldrig i närheten av att utmana Dragons och hemmalaget visade upp ett avslappnat spel.

– De spelade bra som ett lag och passar mycket. Och när vi blir fria då skjuter vi. Men vi har fortfarande en del missar i vissa detaljer. Det är bra i det aggressiva spelet och defensivt, men när vi börjar kolla på tavlan tappar vi lite fokus. Vi behöver behålla det intensiva spelet längre än vad vi gör nu, säger Tommie Hansson.

Det var många i Dragons som stod för poängen i matchen och Ray Willis stod för flest med 18 poäng.

– Jag hade kul i kväll och det var kul att vi vann. Vi delade mycket på bollen och hela laget gjorde det bra i dag. Jag kände mig studsigare i kväll än i måndags, säger han.

Charles Barton hade brorsan på besök i motståndarlaget och pappa satt på läktaren och hejade på.

– Alla i laget gjorde en bra match i dag. Jag tycker att Örebro la ner sig lite på slutet. Brorsan verkade inte ha sin bästa match i kväll, jag tycker att det är roligare om det går bra för båda. Och det hade nog varit roligare för pappa om det var en jämnare match, säger han.