Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skönhetsexperten visar upp sin mysiga etta i Östersund: ”Min syster har inrett allt”

Towa Lindberg har gjort sig känd som medverkande i flera dokusåpor. I dag är hon utbildad spa- och hudterapeut och driver salongen Skönhetsgränd i Östersund.
I väntan på rätt kille, eller rätt bostadsrätt, bor hon i en renoverad och modernt inredd liten hyresetta mitt i stan.

TV: Se Towas rundvisning av lägenheten:

– Egentligen gillar jag inte inredning, säger Towa Lindberg när hon välkomnar in i den mysiga lägenheten längst upp i huset där även Hotel Emma huserar.

Färgskalan går i rosa och grått, på bordet står en bukett vita blommor och flera ljus står tända i den 40 kvadratmeter stora lägenheten. På väggen ovanför sängen hänger tavlorna i små grupper och på ett litet sidobord med marmorplatta står ytterligare en vas med snittblommor.

– Det är min syster som inrett allt här inne. Och jag har tur som har en kompis som jobbar på blomsteraffär. De hjälper mig, säger Towa och tillägger att hon mest jobbar och inte har så mycket tid att lägga på hemmet.

Den lilla ettan med bjälkar i taket och utsikt över Gustavsbergsbacken fick Towa ett förstahandskontrakt på för över tio år sedan. När hon bestämde sig för att köpa en bostadsrätt hyrde hon ut den i andra hand. Under åren som gick fortsatte hon att ha lägenheten uthyrd medan hon i sin tur sålde bostadsrätten för att köpa en större tillsammans med en pojkvän. För drygt ett år sedan separerade paret och Towa lämnade allt för att börja om i sin lilla hyresetta. Till sin hjälp tog hon sin syster Emma.

– Hon brukar säga att jag måste köpa det här och det här, annars så slutar hon hjälpa mig, säger Towa och skrattar.

På grund av lägenhetens begränsade storlek blev hon tvungen att ta några beslut om vad som skulle få plats.

– Jag ville hellre sitta och äta middagar än att sitta i soffan, så jag prioriterade ett stort matbord med plats för många.

Tv:n hänger vid sängen och istället för soffa har hon två rosa fåtöljer. Köket ville hon gärna göra om när hon flyttade in, därför erbjöd hon hyresvärden att själv stå för kostnaden att lackera om köksluckorna och byta handtag, bara de betalade för nya möbler i badrummet.

– Fast det är sällan jag äter hemma, jag äter ute eller på jobbet. Det finns mer vin än mat i kylen, säger hon och skrattar.

30-åriga Towa Lindberg har varit med i tv-program som "Wipeout" och "Mammas pojkar". I dag har hon inga ambitioner om att vara med i tv igen.

– I dag fokuserar jag bara på mitt jobb, inget annat.

Trots att lägenheten är både billig, central och mysig har hon koll på Hemnet ifall "rätt" bostadsrätt dyker upp. Hon är medveten om att hon inte kommer bo här för evigt, förhoppningsvis kommer hon träffa en kille som hon vill bo med, och då är den för liten. Men att ge upp den kommer att bli svårt.

– Jag kommer nog inte få hyra ut den igen, så då måste jag säga upp den. Det känns ju lite som att den är min, men den dagen jag hittar något annat så är jag ju ändå redo att bo någon annanstans.

MER BOSTADSPULS:

Katarina har tagit fram charmen i 1800-talshuset i Sundsbruk: ”Det har varit mycket slit”

► För Plus-kunder: Här ska fotbollsstjärnan bygga sin drömkåk: "Vill ha någonting att komma hem till"

Villa i Bydalen såldes för över sex miljoner kronor – här är veckans dyraste hus

► För Plus-kunder: Marie har skapat sin oas – ett lyxigt badrum med spa