Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skotecrossäsongen startar och Njurunda MK:s hopp siktar högt

Till helgen startar säsongen på allvar.
Europas största skotercrosstävling Arctic Cat Cup avgörs i Östersund och Njurundas hopp Robin Jonsson är taggad.
– Jag var sexa i fjol och skulle gärna vara på pallen i år.

Annons

Till tävlingarna på Gräfsåsen är 84 förare i dagsläget anmälda i värstinglassen stock. Totalt väntas 182 förare komma till start i de fem klasserna.

– Det kommer åkare från Ryssland, Norge och Finland. Alla de bästa är med och det kommer att visa sig hur man ligger till, hur man har skött försäsongen. Det blir en bra måttstock, säger Robin Jonsson som är en av sex åkare från Njurunda MK som är anmälda.

Jonsson kom sexa i fjol och siktar helst högre än så.

– Ja, precis. Jag skulle gärna vilja vara på pallen, topp tre. Men kommer jag topp fem får jag vara nöjd.

Under fredagen körs kval där de knappt 90 åkarna ska kokas ned till 32 som går vidare till lördagen.

– Då är kvartsfinaler och semifinaler med två heat i varje. Åtta från varje semifinal går vidare till final; det är jättetufft, det gäller att inte göra några misstag, säger Jonsson som är nöjd med försäsongen, trots snöbristen.

– Jag känner mig väl förberedd och har kört upp nästan 800 liter bränsle, men har verkligen fått leta snösäkra banor. Jag har tränat i Bruksvallarna och Arvidsjaur för att komma i form och hitta rätt inställningar på skotern.

Helgen den 6–7 februari avgörs den första deltävlingen av fem i skotercross-SM och det blir speciellt för Robin Jonsson och Njurundaåkarna. Tävlingen körs på hemmaplan.

– Det blir fantastiskt, jag blev tvåa i SM i fjol och har lite framgångar att försvara. Det blir grymt kul att börja hemma, säger han.

Även Oscar Pauna (Ski-doo) kör för Njurunda MK på Arctic Cat cup.