Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sköterska mötte tjuvarna på vårdcentralen

En sköterska på vårdcentralen i Timrå stötte på två maskerade inbrottstjuvar vid 18-tiden på kvällen när hon var ensam kvar på mottagningen. Sköterskan blev uppskrämd och låste in sig på ett rum och ringde polisen.

Tjuvarna hann dock smita undan med en bärbar dator. De hade brutit upp flera låsta rum så att dörrar och karmar förstördes. De hade förmodligen avvaktat och slagit till när de trodde att all personal lämnat vårdcentralen som ligger i Centrumhuset.

Det är tredje gången på kort tid som Timrå vårdcentral utsätts frö inbrott. Vid ett tidigare tillfälle stals också en dator, utan större värde eftersom den var äldre och endast användes för receptionens kösystem.

Personalen har klagat på att vårdcentralen och andra våningar i huset är osäkra eftersom hissarna fungerar till alla våningar även om det inte finns några anställda i tjänst. En tjuv kan således ta sig upp i huset till en obemannad våning och vänta tills personalen på en annan våning lämnar sin arbetsplats.

Så har förmodligen varit fallet vid inbrotten i Vårdcentralen.

På torsdagskvällen satt sköterskan och arbetade lite efter ordinarie stängning på sitt rum när hon hörde buller från en annan lokal. Hon gick dit och stötte då på två maskerade män, klädda i rånarhuvor.