Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skotska melodier som slår hårt

Glasvegas
A Snowflake Fell (and it felt like a kiss)

Kort efter att debutplattan släppts återvände Glasvegas nästan direkt till studion. Denna gång för att spela in en ”jul” – EP.

Hur bra är då julskivan från ett av årets mest hypade band? Bra, men inte riktigt lika berörande och träffsäker som debutskivan. Två av spåren på den här EP:n kunde lika gärna ha varit med på fullängdaren. Och när Glasvegas firar jul är det ingen överraskning att den går i moll och handlar om olycka, staplande förhållanden och ensamhet.

Det tunga soundet och gitarrmanglandet finns kvar från debuten och melodierna är slående – som vanligt numera. Titelspåret är bäst på skivan och samtidigt en vacker jullåt. Här har bandet gått ifrån sitt tunga sound och James Allan sjunger på sin bredaste skotska, riktigt snyggt!

På sex låtar får vi uppleva mycket, men sista spåret Silent Night skulle bandet besparat oss. Den krystade versionen som bandet bjuder på är nästan lite plågsam att lyssna på – ungefär som en julafton utan Kalle Anka.