Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skräckbilden – här är tacklingen som var nära att stoppa nye Gefle IF-spelaren

Här är skräckbilden på nye Gefle IF-spelaren Simen Rafn när han tacklas brutalt i en match för några år sedan.
– Plötsligt låg jag på marken med fruktansvärda smärtar, berättar Simen.
– Brolinskada, är det så ni säger i Sverige?

Smällen kom när Simen som 18-åring spelade division ett-derby mot Moss.

Ställningen var 5–1 till Fredrikstad, Simen kom ensam med målvakten, sköt – men sedan kom Mossbacken Fabien Vidalon farande med sulorna för.

Ja, ni ser själva på bilden.

En fruktansvärd smäll – och en otrevlig skada. Trodde man först.

– Men jag bröt faktiskt inte fotleden, märkligt nog. Jag hade en oerhörd tur och klarade mig med ett uttänjt ledband och en lös benbit, berättar Simen för Sporten.

– Jag missade dessutom bara en enda match på grund av skadan. För det var uppehåll strax efter – och när det var dags igen var jag tillbaka. Jag hade en otrolig tur.

Efter det har Simen opererat den där högerfoten två gånger.

– Men det var flera år sedan. Nu är jag helt okej, det ska alla veta. Jag har spelat varenda match de två senaste säsongerna.

I år till och med varenda minut i varenda av de 30 matcherna under Fredrikstads jobbiga säsong i division 1, som höll på att sluta med nedflyttning.

– Vi klarade oss kvar på ett mål på övertid i sista matchen, berättar Simen.

– Det gör att det känns lite lättare att lämna Fredrikstad och gå vidare i karriären. För det är ju det jag vill nu.

Fredrikstad har de senaste säsongerna spelat i division ett, efter två säsonger i högstaligan.

– Klubben har varit jättejuste mot mig och respekterat att jag vill spela i en högre serie. Att det blev Sverige känns bra, för jag hade inte velat hamna i en konkurrenssituation med Fredrikstad.

Han kom nämligen som 15-åring till klubben och har gått den långa vägen via juniorleden och uppåt.

I ett känslosamt öppet brev till Fredrikstads supportrar tackar han för allt stöd under alla år och berättar att det är den sportsliga utmaningen som gör att han går till Gefle.

Det fanns dock andra anbud.

– Norge var inte riktigt intressant, men några danska klubbar hörde av sig och jag har varit och besökt ytterligare en allsvensk klubb innan jag bestämde mig för Gefle.

Vad vet du om Gefle IF?

– Jag har sett dom spela. Jag har följt allsvenskan extra mycket eftersom min kompis Haitam Aleesami, som jag spelade med i Fredrikstad, nu spelar i IFK Göteborg och hade en riktigt bra säsong.

– Gefle verkar vara under utveckling. Och jag har snackat med Roger Sandberg, och tanken är att laget ska spela offensiv fotboll. Jag gillar det jag sett och hört, att man vill ha mycket boll. Det passar mig. Jag vill framåt i banan.

Har du koll på några spelare i Gefle?

– Sån koll har jag inte. Den jag känner till mest är väl Jakob Orlov som spelade i Brann, han kommer väl från Gefle och gjorde en massa mål där.

Den egna favoritpositionen?

– Jag ser mig själv som högerback. Jag har visserligen spelat högre upp i banan på mittfältet, men känner att det är som högerback det fungerar bäst. Där kan jag bidra mest också.

Simen Rafn ansluter till Gefle IF när laget börjar träna igen i början av januari.

– Just nu, när det är klart, är det enda jag tänker på att komma bort och slappna av. Det var en jobbig säsong, och just nu är det minus fem grader här i Fredrikstad.

– Så jag flyger till Spanien, till Valencia för en vecka. Vi har en lägenhet där. Ska bli skönt med lite värme.

LÄS ÄVEN: Gefle IF:s sportchef: "Spelare kan bli utlånade

LÄS ÄVEN: GIF-truppen – så ser den ut

LÄS ÄVEN: Norska jättelöftet skrev på för GIF

LÄS ÄVEN: Nye målvakten – så kan han förändra GIF