Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skräll om Isa inte går vidare – "Mycket som ska klaffa för att numret ska sitta"

Isa skrällde stort när hon knep finalplatsen i fjol. I år blir det en skräll om hon – inte – tar sig dit.
Genrepspubliken svarade med ett jubel när hon framförde mäktiga balladen "I will wait" och många förståsigpåare i schlagervärlden tippar på finalbiljett.

Som ett vapen i schlagerlådan har Isa Tengblad hjälp av koreografen Fredrik "Benke" Rydman – hjärnan bakom Måns Zelmerlöws populära streckgubbe i fjol.

Det avancerade skuggspelet på jätteskynket bakom Isa gör låten ännu mäktigare.

– Jag känner mig väldigt nöjd. Allt har i princip gått som jag har tänkt, det är ju väldigt mycket som ska klaffa för att numret ska sitta. Jag måste till exempel stå på rätt plats för att skuggorna ska bli lagom stora och hamnar på rätt ställen. Det är nog det mest utmanande, säger Isa Tengblad till TT efter fredagens genrep i Malmö arena.

LÄS ÄVEN: Erfaren trio skuggar favoriterna – de tippas gå vidare till finalen

Med ett helt nytt manus i handen – efter att Charlotte Perrelli petats från programledarposten – sköter Gina Dirawi den andra deltävlingen i Melodifestivalen.

Schlagerdivan tvingades ju kasta manuskorten eftersom detaljer i hennes reklamuppdrag är oförenliga med SVT:s policy.

Men det blir rejält med Perrelli i alla fall. Hon var med från första sekund i genrepet och hade flera replikskiften med Dirawi. I början kändes det faktiskt som att det var två programledare som stod där.

– Jag kan överleva att jag inte får presentera artisterna som tävlar, jag får ju ändå göra det som är viktigast för mig och det är att framföra mina nummer, sade Charlotte Perrelli till TT före genrepet.

LÄS ÄVEN: Efter Perrelli-petningen: Stora förändringar under lördagens Mello

Publika genrepet i Malmö arena drog i gång med ett "Chicago"-inspirerat öppningsnummer med både Dirawi och Perrelli. En slags hyllningssång till varandra när Dirawi sjöng om hur Perrelli växte upp i Småland och blev glamourös. Och Perrelli sjöng om hur Dirawi är en "ghettobrud" från Sundsvall, den "enda muslim som varit julvärd" och att hon dominerar i SVT:s tablå. Till slut konstaterade båda att Gina Dirawi minsann får leda "hela jävla Sveriges fest".

Perrelli fick sedan kliva av scenen. Men hon återkom både en och två gånger.

David Lindgrens lasershow har varit ett litet orosmoment under repetitionerna av "We are your tomorrow". Han startar på ett podium där han liksom styr laserstrålarna med händerna. Men kombinationen av rök och laser har gjort det svårt för lasereffekten att synas i rutan.

Men nu verkar Lindgrens team ha fått ordning på saken och den tuffa lasereffekten blev synlig på skärmarna i arenan.

Det kändes bra, men jag tror att det kan bli ännu bättre. När röken försvinner så försvinner strålarna. Jag tror att laserkillarna kommer att jobba med numret i natt igen, så jag känner mig rätt lugn, säger David Lindgren till TT efter genrepet.

LÄS ÄVEN: Schlagerballader imponerar i Malmö