Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrällen – Björgen kan avstå VM i Lahtis: "Åker inte dit för att kämpa om åttonde- eller tiondeplatser"

Marit Björgen är tillbaka i tävlingsspåren efter mammaledigheten. Men VM hänger löst för hennes del: – Om jag inte känner att jag har i ett VM att göra kan jag kliva åt sidan och låta yngre utövare delta, säger Björgen till Adresseavisen.

Marit Björgen har inte tävlat en enda gång i världscupen den här säsongen. I slutet av december blev hon mamma till sonen Marius och klev snart ut i skidspåren igen. För två veckor sedan startade hon i egna tävlingen "Marti Björgen-rennet" i norska Stören. Då åkte hon 4,2 mil på två timmar och 16 minuter, skriver SportExpressen.

Men nu säger skiddrottningen att VM kan bli en svår nöt att knäcka för henne. Om hon inte når upp till tidigare nivå och kan mäta sig med sina svåraste konkurrenter avstår hon hellre.

– Målet i VM är medaljer. Jag åker inte dit för att kämpa om åttonde- eller tiondeplatser. Om jag inte känner att jag har i ett VM att göra kan jag kliva åt sidan och låta yngre utövare delta, säger Björgen till Addresseavisen.

Norskan, som har 22 medaljer, varav 14 guld, på VM och 10 medaljer, varav 6 guld, på OS, har självklart höga krav på sig själv. Och hon vill kunna mäta sig mot Therese Johaug, Charlotte Kalla, Heidi Weng, Stina Nilsson och övriga som legat i toppen av världscupen i år om hon ska till VM i Lahtis nästa år.

– Jag har försökt lägga upp en plan, men jag måste vara förberedd på att jag inte får gjort allt som planerat, säger norskan om VM-deltagandet i Lahtis.