Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skräm inte bort våra djur – skippa raketerna i natt

Plötsligt hörs ett dovt ljud, därefter skakar marken till. Himlen blinkar i olika färger och ljudet liknande pistolskott kommer närmare och närmare. Hjärtat dunkar snabbare och snabbare och rädslan kryper i kroppen samtidigt som ljuden accelererar, det kommer från alla möjliga håll och en har ingen aning om vad som ska hända härnäst.

Detta är miljontals djurs verklighet under en högtid som de flesta människor associerar till något festligt och glädjefyllt, nyårsafton.

För 15 år sedan kom ett förbud om att sälja och använda smällare. Och nu har även affärer som Ica Maxi och Willys valt att sluta sälja fyrverkerier. Fyrverkerier gör att tusentals djur springer iväg och bort från sina hem, risken finns även att de hamnar i chocktillstånd av rädsla.

Låt denna nyår bli ett firande, för alla. Använd inte fyrverkerier. Vi behöver inte ljud och skakande som påminner om krig – det finns redan i tillräckligt många delar av världen i denna stund.

Jag vill inte vara en person som skrämmer djur – därför kommer jag inte att tända fyrverkerier på nyårsafton.

Annie Slatter

Djurens Rätt Helsingborg-Höganäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel