Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrämmande att kyrkorådet ställer sig bakom anklagad politiker

En högt uppsatt kyrkopolitiker har anklagats för sextrakasserier. En oberoende konsultrapport konstaterar att det inte handlar om en isolerad händelse. Allt om man får tro artikeln i ST den 12 december.

Läs artikeln här: Kyrkopolitiker avsäger sig uppdrag efter anklagelser om sextrakasserier – får fortsatt stöd av sitt parti

Trots anklagelserna ser kyrkorådet inga hinder att politikern kan fortsätta sina uppdrag som tidigare. Hela kyrkorådet står bakom honom och han har fullt förtroende. Även om han avsäger sig vissa uppdrag. Han ska nu tillsammans med kyrkorådet säkerställa att församlingen har en god arbetsmiljö.

Jag trodde att kyrkan hade högre moral än så. Men tydligen inte. Det är skrämmande i dessa tider. Vad skickar det här för signaler? Jag säger bara bye, bye kyrkan. Av mig får ni inte krona mer än nödvändigt.

Situation Sundsvall

Läs också:

1 382 kvinnor i kyrkan i upprop mot sextrakasserier – biskopen: "Nu får det vara nog"

► Insändare: Vi är alla ansvariga – tillsammans kan vi ta kampen

► Insändare: Hormonstinna mäns sexdrift behöver inte vara förklaringen till trakasserierna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel