Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skränigt avslut är början på något nytt

I dag har Sundsvallspopparna Tvivelfront releasekonsert på Pipeline.
Det nya albumet About you är en samlingsskiva med tio låtar som tidigare har givits ut som demos.
Skivan blir ett avslut på de senaste fyra åren, säger gitarristen Kim Evert Olofsson.

Enligt killarna i Tvivelfront så har bandet funnits i hundra år. Jag ber dem om en lite mer precis tidsangivelse och efter mycket vånda kommer de överens om att ”ungefär 2005” var året då allt började.

Namnvalet var självklart eftersom frontmannen Jerker Ersare, även känd som "Tville", hade haft Tvivelfront som nickname på Helgon under en lång tid.

Jag tyckte Tvivelfront var ett bra namn, även om det låter väldigt punkigt, säger Jerker Ersare.

Han skriver alla låtar själv, och var under en lång tid väldigt influerad av Broder Daniel och deras raka och enkla uttryckssätt. Men nu genomgår Tvivelfront en förändring och låtskrivandet har tagit en ny riktning.

Vi drar åt ett mörkare håll. Vi influeras av Joy Division och tolkar dem på ett modernt sätt. Lite som Yvonne gör, säger Jerker Ersare.

Han är märkbart medtagen och trött och det visar sig att han har kört taxi sedan tidigt på morgonen. Bandmedlemmarna har än så länge jobb vid sidan av sin musikkarriär, men de hoppas på att någon gång kunna försörja sig på musiken.

Musiken är vårt största intresse och om vi kan tjäna pengar på det kommer vi att ta chansen, säger Kim Evert Olofsson.

Ljudbilden på About you är medvetet skränig och det mesta är inspelat i en enkel hemmastudio. Men den som väntar sig att få höra indiepop på Pipeline kommer att bli överraskad. Låtarna har omarrangerats för att fungera bättre live.

Det är röjigare och punkigare än vad det låter på skivan, säger basisten Robert Persson, som är nyaste medlemmen i bandet. Han har bara spelat med Tvivelfront sedan hösten 2008.

En annan nyhet är att det blir synthar på scen. Andregitarristen Jonas Kring ska byta gitarren mot en keyboard.

Bandet har lagt ned mycket tid på att repa inför spelningen, då det är första gången de står som huvudakt på Pipeline.

Det blir inga matchande outfits eller ljusshower, men Tvivelfront hoppas på att kunna ge en livespelning med scennärvaro, och en rak och ärlig publikkontakt.

Målet är att man ska känna något när man går därifrån, säger Robert Persson.

Förbandet Frantic Sunday går på klockan 20.00, och Tvivelfront tar över ca 21.00. I inträdet ingår Tvivelfronts skiva.