Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrapan går i graven – nu kan vi andas ut

Fredagen den 3 mars 2017 kommer att gå till historien därför att kommunens företrädare med hjälp av konsekvensutredningen och protester från många håll beslutat att inte fortsätta försöka genomföra byggandet av en skyskrapa på Stora torget.

Både Nicklas Nyberg och Anders Hedenius har intervjuats i P4 och båda är djupt besvikna att inte projektet blir av. Båda påstår att ett genomförande skulle ha inneburit ett lyft för Sundsvall.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

■■ Följ ST Debatt på Facebook.

Att Nyberg visar stor besvikelse beror naturligtvis på att han tappat en stor vinst, men att Hedenius är så besviken, det förvånar mig. Han säger dock att man ska respektera utredningen och han bör snarast stoppa undan ärendet långt nere i kommunens arkiv.

Läs även: Sundsvall – en stad på väg att försvinna

Nu är det dags att starta arbetet med hur vår oas – Vängåvan/Stora torget – skall utformas och bli en trivsam miljö för kommunens alla invånare. Utvalda och kunniga personer bör snarast bilda en arbetsgrupp som arbetar fram ett program som skall vara underlag för ett antal landskapsarkitekter som får deltaga i en tävling där bästa förslaget vinner. Det vinnande förslaget skall sedan visas för oss som bor i kommunen och vi får då chansen att komma med synpunkter.

Läs även: Bygg skyskrapan – men på annan plats

Vi som arbetat i föreningen "För Torget mot Skrapan" kan nu andas ut och vi behöver inte längre planera för genomförande av en folkomröstning. Vi och alla andra i kommunen kan nu se fram mot hur vår centrala oas kommer att utformas när det vinnande förslaget klubbats för genomförande.

Åke Nyberg   

Läs dig som har plus: Osäker framtid för Stora torget efter "skrapans fall" – politiker efterlyser nya idéer

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel