Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skratta med käften rivstartar hösten

På torsdag har humorklubben Skratta med käften höstpremiär.
De rivstartar med den erfarne komikern Jesper Odelberg och det nya stjärnskottet Anna Siekas.

Annons

Jesper Odelberg slog igenom som komiker redan 1997 i "Släng dig brunnen" och har sedan dess turnerat Sverige runt. Han är känd för att vara mycket självutlämnande, och skämtar gärna om cerebral pares, CP, eftersom han själv har en CP-skada.

Anna Siekas blev stand up-komiker mest av en slump. Efter en pausunderhållning som hon bjöd på i samband med ett restaurangjobb i födelsestaden Bollnäs var hon fast. Sedan dess har hon varit ett återkommande namn på stå-upp klubbar i landet och ett givet namn på hemmaklubben GASTA i Gävle.

Tillsammans gör de nu ”Odelberg och Siekas kommer ut” och förärar Skratta med käften på Railway saloon ett besök.

– De kommer inte att köra den showen de ska göra senare men det låter spännande. En tjej som är nykomling och en kille som är rutinerad. De kommer att köra rätt kaxiga saker. Jesper Odelberg är en komiker som får folk att tänka till och Anna Siekas är känd för att vara orädd och kaxig, säger Jimmy Södermark, en av arrangörerna för Skratta med käften.

För honom blir det också en nystart efter att ha vilat från uppträdanden hela sommaren.

– Det senaste jag gjorde var i Stockholm i juni, säger han.

Som vanligt kommer Jimmy Södermark att bjuda på nyskrivet material. Han har som regel att aldrig köra samma skämt två gånger på Railway.

– Eftersom det är på hemmaplan vågar jag testa lite mer. Antingen blir det bra eller så blir det halvbra, men oftast får jag något att jobba vidare med, säger han.

Lacke Svensson är kvällens konferencier och övriga komiker är Manne Nilsson från Gnarp, Suzanne Olsson från Njurunda och Johan Hemmingsson från Umeå.

Höstens schema är inte helt spikat men två stora bokningar är klara. Lördagen den 22 september kommer den kanadensiska komikern Glen Wool till Sundsvall och torsdagen efter Clayton Fletcher.

– Jag tror inte folk förstår hur stor Glen Wool är. Han har tagit sig från Kanada till Hollywood. Det blir en specialkväll eftersom vi kör på en lördag. Clayton Fletcher kör på New York comedy club och hans shower är nästan alltid slutsålda. Jag har hört att han ska vara ett riktigt fullblodsproffs, säger Jimmy Södermark.

Det finns även planer på att ha en stand up-kväll i dagarna mellan jul och nyår, en liten julspecial med andra ord.

– Vi har inga namn klara ännu, men det blir en chans att skratta bort julfläsket, säger han.

Annons