Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skulle hämta fotboll i vattnet – drunknade

/

Polisens dykare påträffade vid 15.40-tiden på lördagen kroppen av den unge man som befarades ha drunknat i vattnet utanför ungdomsfältet.
Kroppen påträffades på botten cirka 40 meter från land.

Annons

Artikeln uppdaterad lördag 16.55.

Det var vid 14.20-tiden i fredags eftermiddag som polis och räddningstjänst fick drunkningslarmet. Enligt Börje Öhman, kommunikationschef på polisen region nord, hade det spelats en fotbollsmatch på ungdomsfältet bredvid postterminalen i Sundsvall. Bollen sköts över staketet ut i vattnet och en man i 25-årsåldern från Timrå ska då ha klätt av sig och simmat ut efter bollen. På grund av strömmar i vattnet ska personen ha dragits ut från land och omkring 75 meter ut försvunnit.

– Personen ska inte ha klarat av detta utan sjunkit ner under vattenytan, säger Börje Öhman.

Ytterligare en man ska ha kastat sig i vattnet i ett räddningsförsök. Men på grund av strömmarna och nedkylning tvingades mannen simma tillbaks till land.

– Han fick föras till sjukhus, men ska inte vara allvarligt skadad, säger Börje Öhman.

Flera kamrater blev vittnen till händelsen. Anhöriga till personen och flera kamrater fanns på plats under eftermiddagen.

Räddningstjänsten sökte under fredagseftermiddagen med ytdykare i vattnet utanför ungdomsfältet. Senare under kvällen anlände dykare från Västerbotten till platsen.

Vid tvåtiden natten mot lördag avbröts dykningarna tillfälligt utan att ha gett några resultat.

Under lördagsmorgonen återupptogs sökandet av polisens dykare från Västerbotten. Vid 14-tiden på lördagen anlände ytterligare ett dykteam – från Kustbevakningen – till platsen.

– Vi har två dykteam i vattnet som söker nu, berättade Henrik Blusi från Sjöräddningssällskapet vid 14.30-tiden.

Sökandet skedde i det område där vittnen har sagt att Timråbon försvann. Räddningsmanskapet använde sonarutrustning som ritar upp konturer av botten. Upptäcks något som skulle kunna vara en kropp skickas dykarna till detta område för att söka.

Sikten i vattnet där sökningarna genomförts varierade mellan tio centimeter och tre meter.

– Det är inget strömt i vattnet, men det är mycket bråte på botten – stockar och annat – som försvårar arbetet, säger Henrik Blusi.

Vid 15.40-tiden påträffade polisens dykare kroppen efter den saknade Timråbon.

– Han är anträffad avliden. Han hittades på botten ungefär 40 meter från land, säger Robert S Öhman, vakthavande befäl vid polisen i Sundsvall till TT.

Mannens anhöriga har underrättats.