Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Skulle lägga landslagsläger i Sundsvall"

För skridskosporten skulle en ny hall inte bara innebära ett uppsving lokalt – utan även nationellt.

Landslaget skulle lägga läger i Sundsvall och Sundsvalls skridskoklubb skulle kunna söka så stora tävlingar som VM.

Sundsvalls skridskoklubbs ordförande Björn Forslund är med i den grupp som jobbar med projektet.

Forslund berättar att det i dag inte finns någon helt inbyggd 400 metersbana för skridskoåkning i Sverige.

– I Göteborg finns det en som är halvt inbyggd. Det här skulle bli den första helinbyggda i Sverige. I Norge finns det fyra eller fem, den första kom i samband med OS 1995 i Lillehammer. Sedan dess har de vänt sin trend, säger Björn Forslund.

Forslund fortsätter:

– Bredden är viktig för att få fram toppen. Men träningsmöjligheterna är också viktiga. Ska man vara i världseliten måste man ha bra förhållanden att träna i utomhus.

Han har berättat om planerna på en ny hall i Sundsvall för förbundskaptenen Mattias Hadders.

– Han sa att landslaget skulle lägga merparten av sina läger i Sundsvall om det här blir av. Förbundet lägger mycket pengar på resor och åker de iväg till exempelvis Tyskland blir de borta i två veckor. Till Sundsvall skulle de kunna åka några dagar, sedan åka hem och åka tillbaka. Förbundet skulle kunna ha fler läger och flera aktiva skulle kunna vara med.

Sundsvalls skridskoklubb skulle också få möjlighet att söka större tävlingar.

– Vi skulle till och med kunna söka VM. I dag har vi inte den ambitionen, men vi skulle kanske kunna söka junior-EM, junior-VM eller större ungdomstävlingar. Vi har ju mest ungdomar i klubben, men om några år är de seniorer och då vill vi kunna ha tävlingar som passar dem, säger Forslund.