Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sladdolyckor på E4 vid Skönvik

Två personbilar sladdade in i vägräckena på E4 på Skönviksberget vid 9.15-tiden på fredagen. Första ambulans på plats fick också sladd och hamnade mot det kraftiga avbärarräcket vid vägkanten. Inga personer skadades och när bilarna dragits åt sidan kunde trafiken släppas på en an av de norrgående filerna.

Motorvägen stängdes av förbi olycksplatsen. En av Räddningstjänstens bilar dirigerade över den norrgående trafiken tills polis kom på plats och kunde ta över trafikdirigeringen vid Birsta. Trafiken leddes över till gamla vägen över Gångviken och förbi Timrå kyrka.

Räddningspersonalen kunde konstatera att samtliga inblandade klarat sig utan synliga skador. I personbilarna färdades förarna ensamma. De hade klivit ur sina fordon för att ringa anhöriga och andra när räddningstjänst och ambulans anlände till platsen.

Från en av brandbilarna som var på väg fram till platsen såg man också hur framförvarande ambulans fick en kraftig sladd och snodde runt i den hala snömodden och in i räcket. Den sjukvårdare som åkte som passagerare berättade att hon bara blundade och hoppades att man inte skulle åka utför den branta slänten ner mot Skönvik.

Bilarna fick bogseras från platsen och vid den första anblicken föreföll ambulansen mest demolerad av fordonen, i front och i bak.

Sjukvårdarna fick samåka hem, tillsammans med kollegerna i den andra ambulansen som kommit till platsen.