Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adils Rosenholm har avlidit

/

Annons
Adils Rosenholm, Alnö, har avlidit i en ålder av 90 år.
Han var född och uppvuxen på Alnö och var sin hembygd trogen genom åren. Att vara född 1915 innebar också att han under ungdomsåren fick uppleva trettiotalets depression och som en följd av detta den svåra arbetslösheten. Han fick redan som 16-åring fara till Småland på AK-arbete, den tidens nödhjälpsarbete, och var också sysselsatt med vägarbeten runt om i Medelpad.
Krigsåren satte även sina spår i vardagslivet och han, liksom de flesta män, var ofta inkallad. När han 1941 gifte sig i Tynderö kyrka med Linnea, född Larsson, fick han dock en två veckors permission. Det första hemmet blev en vindsvåning på Rökland, Alnö. I ett rum och kök bodde den lilla familjen och sonen Per-Allan kom till världen.
Så småningom kom den då efterlängtade världsfreden, och Adils fick arbete vid stuveri. Han arbetade sedan på Johannedalsfabrik, innan han övergick till byggnadsbranschen där han stannade kvar till pensioneringen.
1950 byggde makarna en villa i Rökland och döttrarna Barbro och Margareta föddes. För Adils blev familjen hans allt. Han engagerade sig i barn och ungdomar och blev med tiden scoutledare för pojkar. Han gillade att åka skidor, att cykla och under ett antal år sommartid var det fjällvandring som gällde.
Adils hade en god förmåga att leva i nuet, följde med i det som skedde i samhället. Han kunde även njuta av stillhet och en vacker utsikt, vare sig det var från fjällvärldens vidder eller från smultronstället Lilla Rödökalven. Där spenderade han många underbara somrar med sina älskade barn och barnbarn.
De sista åren drabbades han av ohälsa, vilket gjorde att han vissa veckor vistades på Alnösol. Han kunde inte nog berömma den vård och omsorg som han fick både där och i hemmet av Linnea och hemvården.
Närmast anhöriga är makan Linnea, sonen Per-Allan och döttrarna Barbro och Margareta med familjer, sju barnbarn och fyra barnbarnsbarn samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons