Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alf Nylander 70 år

/

Annons
70 år fyller i dag Alf Nylander, Skönsberg.
Han är född i Långsele och började redan som 11-åring jobba som kolvedhuggare. Senare utbildade han sig till murare vid Centrala verkstadsskolan på Grönborgs i Sundsvall. Hos byggmästare Anders Nisses fick han jobb och även hjälp med vidare studier. Som färdig ingenjör fortsatte han sedan jobba hos Hallström & Nisses, både som arbets- och platschef.
Husbyggaren blev sedan byråkrat. Under tio år jobbade han i Byggnadsstyrelsen, Stockholm, med titeln byrådirektör. Det ledsnade han så småningom på och 1975 återvände han till Sundsvall för att satsa på friskvård. När planerna på Österåsens hälsohem tog form fanns han med i kulisserna. Friskvårdskonsult, fastighetsmäklare och värderingsman är några av de yrken han provat på. Numera är han ledare för IPU, inre personlig utveckling, och Integro.
Alf har alltid varit intresserad av sport och när det gäller ishockey och Timrå på gränsen till tokig. På senare år har han dock lugnat ner sig. Musik är ett annat intresse. I mitten av 1970-talet var han med och drog igång Jazzklubben, där han fortfarande är engagerad.
Själv har han både varit aktiv löpare och fotbollsspelare. Numera är det motions-sim som gäller, med morgonbad tillsammans med kompisarna i Delfinerna. Boule och bridge är andra rätt nya hobbyer.
När han fyllde 60 hade han storkalas och det var trevligt. Denna gång tänker han dock smita undan all uppvaktning och firar födelsedagen på annan ort.

Mer läsning

Annons