Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alfred Gunsth har avlidit

Annons
Alfred Gunsth, Gryttje, Gnarp har avlidit i en ålder av 94 år.
Han föddes i Norrbo utanför Hudiksvall där han växte upp hos en moster och morbror. Han utbildade sig på lantmannaskolan i Bollnäs. Efter utbildningen kom han till Gnarp där han arbetade som kontrollassistent för hushållningssällskapet.
I Gnarp träffade han Hanna Nilsson som han gifte sig med 1938. Han gjorde en lång militärtjänst och låg ute i mobilisering under hårda villkor, på grund av världskriget.
Efter kortare arbeten i skogen och på gjuteri, arbetade han på Tjärnviks Snickeri i Gnarp. På 1950-talet arbetade han en tid på Forslunds Järnhandel i Gnarp, men återgick till Tjärnviks Snickeri där han arbetade fram till pensioneringen samt ytterligare ett år.
Alfred Gunsth var medlem i socialdemokraterna och var aktiv politiker i Gnarp. Han satt i fullmäktige i närmare 25 år. Hans fritidsintresse var att odla; framför allt jordgubbar och grönsaker till husbehov.
I fjol blev han änkeman efter 66 års äktenskap. Närmast sörjande är fem barn med familjer; Anna-Lisa Andersson i Gnarp, Ulla-Britt Bergström i Via, Hudiksvall, Marianne Svedberg i Stocka, Barbro Gunsth-Norlin i Gnarp och Per-Erik Gunsth i Gnarp.

Mer läsning

Annons