Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allan Häggkvist har avlidit

/

Annons
Allan Häggkvist, Skönsberg, Sundsvall, har avlidit i en ålder av 86 år.
Han var född i Örnsköldsvik. 1942 gifte han sig med Eira från Skönsberg. Fyra år senare flyttade makarna till Sundsvall då de byggt ett eget hus i Skönsberg.
Allan arbetade som elektriker på Siemens där han även hade uppdrag som fackordförande.Dessutom jobbade han som biomaskinist på gamla Konsertbiografen.
Han var ledamot av kyrkorådet i Skön och även aktiv politiskt. I slutet av 1990-talet var han med i aktivitetsgruppen Rädda biblioteket som lyckades behålla detta i Skönsberg. Han var även delaktiv i beslutet att bygga Birgittae-kyrkan i Skönsberg.
Hans stora fritidsintresse var att pyssla i trädgården och han tyckte om att plocka bär och fiska. I sonens sommarstuga i Lilla Roten, Stigsjö, tillbringade han mycket tid. Allan ställde gärna upp för familj, vänner och bekanta och hjälpte till med allehanda hantverk. Han var elektriker till yrket men kunde även mura, snickra, tapetsera med mera.
Makan avled 1983 och Allan sörjes närmast av sonen Leif med hustru Lilian, barnbarnet Anna, systern Kerstin Karlsson med familj i Stockholm samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons