Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna-Karin Kammerling 25 år

/

Annons
25 år fyller i dag Anna-Karin Kammerling, Sundsvall.
Hon är världsmästare i 50 meter fjäril, både på kort och lång bana. Nu pluggar hon ekonomi på heltid vid Mittuniversitetet i Sundsvall och tanken är att det ska bli en civilingenjörsexamen så småningom.
Anna-Karin Kammerling växte upp i Bollnäs och kom till Sundsvall som 16-åring. Här började hon simma för Sundsvalls Simsällskap och tränaren Hasse Bergqvist. 1997 gjorde hon landslagsdebut och hennes stora genombrott kom under SM-veckan i Halmstad 1999. Då satte hon nytt världsrekord i fjäril 50 meter på 26,39. Det rekordet hyfsade hon till med 10 hundradelar när hon några veckor senare tog sitt första EM-guld, i Turkiet. Vid SM-finalen i Göteborg i somras fick hon ner tiden till 25,33.
Hon har även en OS-medalj i lagkapp, en bronspeng från Sydney 2000. Nu siktar hon på att få en individuell OS-medalj i fri-sim 50 meter, eftersom fjäril 50 meter inte är en OS-gren.
Anna-Karin Kammerling är sambo med Jesper Åhlin och föräldrarna Barbro och Mats, lillasyster Eva och lillebror Sebastian hör också till hennes familj.

Mer läsning

Annons