Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Är man en överlevare så klarar man utmaningarna"

/
  • Zübeyde Simsek är impulsiv och gillar att följa sina ingivelser. Nu har hon bestämt sig för att lämna frisörbranschen och slå in på en ny, och än så länge okänd, bana.
  • Det har gått några år sedan Zübeyde Simsek senast var med i en dokusåpa. Och hon tycker att det är ganska skönt att inte bli igenkänd på stan längre.

Lagom till sin 40-årsdag lägger Zübeyde Simsek frisörsaxen på hyllan för att göra något annat i livet. Även om hon inte har några konkreta planer på vad det nya blir är en sak klar.

Annons

– Det ska vara något helt nytt och annorlunda. Så den som har ett spännande och kreativt förslag är välkommen att höra av sig, säger hon.

Zübeyde Simsek blev känd för den stora allmänheten när hon deltog i Expedition Robinson 2001 och 2003. Två år senare, 2005, kom hon på andra plats i dokusåpan Club Goa.

Ett tag syntes du i mängder av tidningar och tv-program. I dag ser vi dig inte lika ofta i olika massmedier. Hur känns det?

– Det är helt okej. Det kan till och med vara lite skönt att inte bli igenkänd på stan. Men jag lovar, om det behövs vet jag precis vad som krävs för en löpsedel.

Årets upplaga av Robinson har beskrivits som den värsta någonsin. Men att det skulle vara så håller inte Zübeyde med om.

– Jag tycker nog att 2001 var det tuffaste året när det gäller tävlingar och hur vi behandlades i matväg. Deltagarna stod faktiskt i kö för att bli utröstade och Kenny blev bortplockad av läkare på grund av näringsbrist.

– I år fick deltagarna både eld och tak över huvudet. De fem första dagarna år 2001 fick vi absolut ingenting. Så jag fattar faktiskt inte vad de klagade på. Jag hade kunnat hävda mig bra även i de senaste omgångarna. Är man en överlevare så klarar man utmaningarna i Robinson utan problem. Det enda som egentligen var riktigt jobbigt var intrigerna och den ständiga hemlängtan, säger hon.

Numera handlar Zübeydes vardag inte så ofta om att synas i massmedier utan om mer jordnära ting. Sedan 18 år tillbaka arbetar hon som frisör och för närvarande driver hon och en kompanjon en salong på Östermalm i Stockholm.

– Det är ett spännande jobb som innebär massor med kontakter med intressanta människor. Men nu när jag fyller 40 känns det som om det är dags att göra något helt annat.

Hon gillar att göra impulsiva saker, något som gör att hon ofta uppfattas som otålig.

– Det ska vara fart och fläkt i livet. Samtidigt känns det så läskigt att fylla 40 år att jag först inte tänkte fira det på något sätt. Men nu har ändrat mig. Jag har ju varken varit förlovad eller gift så det har blivit glest mellan de stora festerna. Om jag inte firar min födelsedag nu kommer jag nog inte att fira 50-årsdagen heller. Därför får det bli ett stort party i augusti när alla släktingar är lediga.

Mer läsning

Annons