Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barbro Marklund 60 år

/

Annons
60 år fyller i dag Barbro Marklund, Sundsvall.
Hon är född i Husum där föräldrarna Margit och Paul Fällman hade ett bryggeri. 1948 flyttade familjen till Kopparberg i Västmanland, där föräldrarna hade en textilaffär. Tre år senare köpte de en manufakturaffär i Sundsvall, som följdes av flera "Fällmans"-affärer.
Barbro växte upp i EFS, där hela familjen engagerade sig. Hon tog studenten på Hedbergska skolan i Sundsvall på latinlinjen för 40 år sedan.
1967 gifte hon sig med Einar Marklund och blev folkskollärare i Härnösand 1968. Äldste sonen Jonas föddes 1969, sedan kom David 1971, Samuel 1975, Hanna 1976 och Sara 1978.
Familjen bodde i Attmar 1980-1994 där Einar var kyrkoherde. I Anundsjö, Bredbyn, bodde man i prästgård i två perioder, tillsammans 14 år. Nu bor makarna på Riddargatan i Sundsvall.
1984 utbildade sig Barbro till speciallärare i Umeå, 1993 blev hon diakonvigd i Härnösands domkyrka och 1995 tog hon kantorsexamen på Mellansels folkhögskola.
Hon har bland annat arbetat i Lucksta skola som speciallärare samt i Attmars och Anundsjös kyrkor som kantor och diakon. Sedan 2001 är hon diakon i Timrå församling.
Hon har suttit med i Ålsta folkhögskolas styrelse, styrelsen för Helhet genom Kristus och i Vårsta diakonigårds styrelse.
Tillsammans med Einar har hon varit fyra gånger till Israel och planerar att fara dit igen. Fyra somrar har hon tillsammans med Einar hjälpt till vid JesusRock i Kramfors, där sonen David arbetar som präst.
Barbro har under senare år prioriterat själavårdssamtalen och vidareutbildat sig i detta. I sitt arbete ser hon att det finns ett stort behov av själavård och andlig vägledning.
Födelsedagen firas tillsammans med de fem barnen med respektive och de sju barnbarnen.
Lördag den 1 oktober är det öppet hus under eftermiddagen i S:t Johannesgården, församlingsgården vid Timrå kyrka. Klockan 18 blir det en konsert i Timrå kyrka med Jonas Marklund med syskon. Barbro önskar sig inga presenter för egen del utan hoppas på gåvor till insamlingar som ligger henne varmt om hjärtat.

Mer läsning

Annons