Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt-Åke Bengtson 60 år

/

60 år fyller i dag Bengt-Åke Bengtson, Sundsvall.

Annons
Hemma hos pastor Gösta och Annmari Bengtson i Filadelfiakapellet i Väckelsång, Småland, den 24 februari 1947 föddes Bengt-Åke Bengtson. De andra fyra barnen hade nu fått en lillebror. Den lilla pojken växte upp i Jugansbo och Morgongåva i Västmanlands län. Även om familjen inte hade så stora ekonomiska resurser så uppmuntrades barnen till att utbilda sig. Bengt-Åke tog studentexamen på Högre Allmänna läroverket i Sala 1967 och även folkskollärarexamen vid Linköpings folkskollärarseminarium 1969.
Efter examen har bostadsorter och arbetsplatser blivit många. 1970-1975 var han bosatt i Enköping och arbetade på skoldaghem. Han var också evangelist i Pingstkyrkan där 1973-1975. Det var här han träffade sin fru Yvonne. De gifte sig 1972 och 1973 fick de sitt första barn, Victoria.
Familjen som så småningom kom att bestå av fem barn hann med att bo i Kalix, Palma de Mallorca, Säter i Dalarna, Boden, Madrid, Lissabon, Enköping ännu en gång, Timrå och sedan Limassol på Cypern. Bengt-Åke har arbetat som lärare, föreståndare för Furugårdsskolan i Bålsta, föreståndare för olika församlingar, men den största delen av hans yrkesliv har han ägnat åt IBRA-radio som är en del av svensk pingstmission.
I dag bor han med sin fru i Sundsvall där flera av hans barn och även barnbarn är bosatta. Bengt-Åke arbetar för svensk pingstmission i Mellanöstern och Nordafrika och är därför ofta på resande fot. Även de perioder han varit bosatt i Sverige har radio och människor från andra länder varit något som engagerat honom och kommer säkerligen att göra så i fortsättningen också.
Bengt-Åke firar sin födelsedag tillsammans med familjen i Sundsvall.

Mer läsning

Annons