Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt-Olof Larsson har avlidit

/

Sundsvalls Tidnings mångårige medarbetare Bengt-Olof Larsson, Kvissleby, har hastigt avlidit i en ålder av 55 år.

Annons
Han sörjes närmast sin mor Anna-Stina Larsson, systern Agneta Nyberg med make Nils samt brodern Rolf Larsson med maka Eva.
Bengt-Olof Larssons insteg på redaktionen var inte ovanligt i hans generation. Bengt-Olof började extraknäcka som sportskrivare på Dagbladet i Sundvall redan när han gick i nian. Senare erbjöds han fast anställning och stannade på tidningen till dess han ryckte in i lumpen.
När militärtjänstgöringen på Lv 5 var avklarade tog han en paus från skrivandet och jobbade som resande bokförsäljare. Den sejouren blev dock inte särskilt långvarig. Längtan till journalistiken var alltför stark och snart tog han åter steget in på Dagbladets redaktion.
Till Sundsvalls Tidning kom han 1979, värvad som sportreporter men efter tid övergick han till allmänna redaktionen för att arbeta som kriminalreporter. En olyckshändelse 1983 gjorde honom mindre förmögen att fortsätta det tidigare arbetet och efter konvalecens återkom han till ST som arkivmedarbetare. Där har han sedan arbetat fram till sin bortgång.
För ST:s läsare är Bengt-Olof Larsson nog mest känd som författare av de notiser som finns i spalten ST för 25 år sedan och ST för 50 år sedan. Ända sedan 1990 har han i stort dagligen botaniserat i de gamla tidningsläggen för att förmedla nyheter från ett kvarts- och ett halvsekel bakåt. En syssla där han tog över stafettpinnen från den tidigare ST-medarbetaren Jack Geller.
Som arkivmedarbetare har Bengt-Olof Larsson också svarat för den ordning i text- och bildarkiv som varit en förutsättning för andra medarbetares orientering i saker som minnet inte alltid rymmer.

Mer läsning

Annons