Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Birgith Westberg 60 år

/

I dag fyller Birgith Westberg, Fagervik, 60 år. För 27 år sedan startade hon sitt livsverk. I företaget Biwelen AB har hon experimenterat fram olika hud- och hårvårdsvårdsprodukter för känslig hud.

Annons
Hon kommer ursprungligen från Bjärtrå i Ångermanland. Hennes pappa jobbade inom Konsum så familjen flyttade ofta under hennes uppväxt. Birgith är själv allergisk och hade som barn svåra utslag. Hon minns med obehag hur svårt det var att möta nya klasskamrater. På den tiden pratades det inte om mobbning men det var vad hon blev utsatt för.
För att inte knäckas koncentrerade hon sig på saker som hon var bra på. Hon blev en duktig gymnast, framgångsrik konståkerska och populär sångerska som uppträdde vid olika tillställningar i Sundsvall.
Sexton år gammal mötte hon Örjan Westberg, som kom att bli mannen i hennes liv. Tillsammans har de barnen Pernilla och Peter, som i sin tur gett dem tre barnbarn, Robin, 11 år, Nina, 4 år, och Sebastian, 6 år.

Örter och kemi gav nytt jobb
Birgith började arbeta som damfrisörska vid olika salonger och hade i många år egen damfrisering hemma. Inte det bästa yrkesvalet för en allergiker och hon blev tvungen att byta sysselsättning.
Intresset för örter och kemi hade alltid funnits och hon började experimentera fram olika salvor. Samtidigt skötte hon damfriseringen, gick starta eget-kurs och Nyföretagarskolan i Härnösand.
Nu är hennes produkter etablerade och säljs främst genom hälsokostbranschen men finns även vid vårdcentraler och sjukhus. Hon driver själv den lilla fabriken men hoppas att företaget ska utvecklas och i framtiden kunna bidra med arbetstillfällen i Timrå.
Födelsedagen hinner hon inte fira nu eftersom hon är på resande fot.
Anna-Karin Saad

Fakta Birgith Westberg
Bor: Fagervik
Familj: maken Örjan, vuxna barn och barnbarn
Gillar: laga mat, pyssla hemma, läsa
Aktuell: fyller 60 år i dag

Mer läsning

Annons