Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjarne Frengen har avlidit

/

Annons
Bjarne Frengen, Fläsian, har avlidit i en ålder av 85 år.
Han var född i Frosta i Norge men växte upp i byn Frengen och var äldst av åtta syskon.
Under andra världskriget kom Bjarne över till Sverige och jobbade till en början som skogsarbetare i Jämtkrogen. På en dans i Liden träffade han Ingrid Åsell och de gifte sig 1945. Paret fick fyra barn. I Sundsvall flyttade Bjarne och Ingrid runt ett flertal gånger för att till sist hitta sitt drömhus på Fläsian.
Bjarne jobbade en tid hos Sundsvalls Verkstäder, därefter ansvarade han för Konsums fiskbutik på Storgatan. I början av 1950-talet startade han egen fiskförsäljning och körde sin varubuss till bland annat Liden och Holm. Sortimentet utökades efterhand och Bjarnes varubuss blev mycket omtyckt. Det var inte bara praktiskt för många i glesbygden utan fyllde även en socialt viktig funktion. Det var något Bjarne ömmade varmt för och han hade varubussen i över 30 år, fram till sin pensionering.
Bjarnes stora intresse var fiske och efter pensioneringen åkte han flera turer varje år till hembygden Frengen i Stjörna, där den yngre brodern Olav driver barndomshemmet vidare. På höstfisket har "gutungan", som han så underfundigt kallade sönerna, den senaste tiden haft förmånen att få vara med. Så sent som den 20 oktober 2005 var alla tillsammans och fiskade både sill och torsk.
Bjarne var en solstråle för många och han brydde sig mycket om inte bara de allra närmsta utan alla medmänniskor han kom i kontakt med. Med sina plirande ögon och klockrena poänger gladde han många genom åren.
Närmast sörjande är hustrun Ingrid, sönerna Dan, Benny, Kai och dottern Katarina med familjer, syskonen i Norge samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons