Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brage Sedin har avlidit

Annons
Brage Sedin, Alnö, har avlidit i en ålder av 88 år.
Han var född i Johannesnäs, Alnö, och förblev Alnöbo nästan hela livet. De sista två åren bodde han och makan Ruth i en lägenhet i Timrå, för att komma närmare en av sina söner.
Brage Sedin växte upp tillsammans med tio syskon. Endast elva år gammal fick han börja sommarjobba på brädgården i Johannesnäs. När skolan var avklarad blev han brädgårdsarbetare. Senare utbildade han sig till sjukvårdare och arbetade en tid vid Lv5 i Sundsvall. I 30 år, fram till sin pensionering, var han sedan verksam inom missbruksvården på Stornäsets anstalt.
1940 gifte han sig med Ruth, född Nyström,och de fick två söner. 1955 byggde de en villa i Älva, Alnö, där de bodde fram till flytten till Timrå.
Under sommarmånaderna var de sedan mitten av 1950-talet bosatta i sitt torp på Lilla Åkerö, Tynderö. Sedan barnsben var Brage en vän av båtliv och familjen skaffade så småningom egen båt. Han var även med i Sjöhistoriska föreningen. Under ett antal år när Alnö hade ett eget Folkets park, var han dess ordförande. På äldre dagar blev han medlem i Alnö PRO och han var sedan ungdomen medlem i IOGT-NTO samt Tempelriddarna.
Familjen, med hustrun, barnen och barnbarnen, var mycket viktiga för Brage.
Närmast sörjande är makan Ruth, sönerna Roger och Roland med familjer samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons