Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Camilla blir drottning, medger regeringen

Annons
LondonTT-AFP
Kronprins Charles tillkommande Camilla Parker Bowles blir nog brittisk drottning ändå, erkände regeringen i London på måndagen. Tidigare har det envist hävdats att Charles blivande hustru aldrig kommer att bli mer än prinsessa ("princess consort"), även om prinsen får ärva tronen efter sin mor Elizabeth II.
 Tekniskt sett kommer hon att bli drottning, medgav taleskvinnan Zoe Campbell.
Efter mycken oro från anhängare till prinsessan Diana, som ju inte hann bli drottning innan hon dödades i en bilkrasch i Paris 1997, ställdes frågan på sin spets av underhusledamoten Andrew Mackinlay. Han begärde besked om bröllopet den 8 april blir morganatiskt, en uråldrig term för när en blåblodig gifter sig med någon av folket utan att dela med sig av de snofsiga titlarna.
Efter att ha konsulterat det lapptäcke av dokument och seder som utgör Storbritanniens grundlag svarade den ansvarige ministern Christopher Leslie helt enkelt: "Nej".
Så för Dianafansen återstår att hoppas på att drottning Elizabeth fortsätter blockera Charles upphöjelse till kung: Hon har varit regent i 52 år och visar nära 80-årsstrecket inga tecken på att vilja pensionera sig.

Mer läsning

Annons